EUROLIGA ZA BOGATE

U Cedeviti znaju kako do košarkaške elite; ovo im je želja

11.11.2015 u 16:03

Bionic
Reading

Vijest kako će od sljedeće sezone 11 tzv. bogatih klubova biti stalni sudionici Eurolige koja će ukupno brojati 16 klubova u Cedeviti je razumno prihvaćena. Matej Mamić, sportski direktor Cedevite - jedinog hrvatskog predstavnika u Euroligi - za tportal.hr u ime kluba iznio je svoj stav

Vijest kako je 11 klubova dobilo licencu na deset godina u elitnom košarkaškom natjecanju u Cedeviti je bila očekivana, ali isto tako s nestrpljenjem očekuju po kojem će ključu čelni ljudi Eurolige birati preostalih pet sudionika.

Podsjetimo, među sigurnim sudionicima Eurolige su: Anadolu Efes , CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani, Barcelona, Fenerbahče. Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris.

'Već se duže vrijeme priča se o tzv. zatvorenoj Euroligi i svi u klubu znali smo kako će to kad-tad doći. Naravno, kada znate da postoji 11 zaštićenih licenci da svim klubovima kojih nema na listi nije svejedno. Nadamo se kako će regionalna ABA liga dobiti protočnost tj. da će njen prvak igrati u Euroligi. To je realno za očekivati jer ABA liga je vrlo kvalitetna i dosad je imala dobro suradnju s Euroligom', kazao je za tportal.hr Mamić

Na pitanje koji bi bio idealan scenariji sa smiješkom je kazao:

'Kada bismo postali dio klubova koji imaju zaštićenu licencu, naravno! Svi u klubu težimo tome, ali isto tako idemo stepenicu po stepenicu. Želja nam je bila da postanemo stabilan ABA ligaš, a sada nam je želja da postanemo jedan od stalnih Euroligaša. To sigurno neće bit lako, ali prema organizaciji unutar našeg kluba, onome što pružamo igračima i svima ostalima imamo se pravo nadati takvom pozivu', poručio je 40-godišnji Mamić koji je mišljenja kako bi nastup u Eurokupu bio svojevrstan korak unazad.

'Ako ćemo morati igrati Eurokup to igrački ne bi bio korak unazad, ali natjecateljski jest jer igrate natjecanje u kojem se borite za nastup u Euroligi. Uvijek je težnja da igrate s najboljim klubovima kao što su Real, barcelona, CSKA, Olympiacos i ostali, a ne protiv manje atraktivnih klubova. Nadam se kako će nas stabilni temelji jednoga dana dovesti do toga da postane stalni član Eurolige.