TO JE NEPRIHVATLJIVO

U Belgiji zaprepašteni s onime što ih je dočekalo; izborniku BiH je žao...

08.10.2017 u 08:42

Bionic
Reading

BiH je poražena na Grbavici od Belgije 4:3, a poslije kvalifikacijske utakmice jedna od glavnih tema je bio katastrofalan travnjak

BiH neće vidjeti play-off, našim susjedima u igri je opstala još samo teorija koja je poput znanstvene fantastike. BiH je svoju priliku propustila u dvoboju protiv Belgije koja je još ranije osigurala prvo mjesto i izravan plasman na SP, ali je posao na Grbavici odradila pošteno na zadovoljstvo Grčke.

Inače, susret je obilježilo i loše stanje travnjaka. Belgijskim medijima nije promakao taj detalj pa su teren opisali kao polje krumpira na kojem može doći i do ozljeda igrača. Oni kažu da takvi uvjeti nisu primjereni za nogomet na ovoj razini.

  • +16
BiH - Belgija, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: DADO RUVIC

I u pravu su, a s njima se čak složio i izbornik BiH mehmed Baždarević.

'Bila bi još bolja utakmica da su uvjeti bili bolji. Nama bi to više odgovaralo, posebno zbog načina na koji igra naša reprezentacija. Žao mi je što smo jednu ovakvu reprezentaciju dočekali na ovakvom terenu', iskren je bio stručnjak na klupi BiH.

Belgijski reprezentativci su isto u svojim izjavama isticali katastrofu od travnjaka, a posebno je oštar bio Kevin De Bruyne.

'Bio sam zabrinut da ću se ozlijediti. Ovo je bilo neprihvatljivo i stvarno ne razumijem da se moglo igrati na ovakvom terenu. Posljednji put sam igrao na ovakvom travnjaku kada sam imao sedam godina.'