TU JE SVE JASNO

Čitatelji tportala dali svoj sud; hrvatski izbornik 'potučen do nogu'

07.10.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Novi hrvatski izbornik je Zlatko Dalić koji u anketi tportala nije kotirao predobro odnosno bio je tek peta opcija naših čitatelja

Davor Šuker i Izvršni odbor HNS-a donijeli su jednoglasnu odluku i maknuli s izborničke funkcije Antu Čačića koji još od svojih prvih dana nije bio omiljen u javnosti. Igra je odavno bila razočaravajuća, više nije bilo ni rezultata te je Čačić postao bivši, a na njegovo mjesto glavni ljudi hrvatskog nogometa postavili su Zlatka Dalića.

Hrvatski stručnjak trenersko ime je izgradio u Saudijskoj Arabiji, a iznenada je postao spasonosno rješenje za Šukera i društvo. Je li HNS pogodio s njegovim odabirom, hoće li šok terapija imati pozitivan učinak, vidjet ćemo u ponedjeljak.

  • +29
Hrvatska - Finska, kvalifikacijska utakmica za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

No jedno je jasno, Dalić je bio izbor HNS-a (u igri su bila još tri kandidata), ali nije izbor hrvatske javnosti. Kod čitatelja tportala Dalić nije predobro stajao u anketi  s pitanjem 'Tko bi trebao biti novi izbornik?'. Bilo je ponuđeno devet opcija, a on je završio u 'zlatnoj sredini', tek na petom mjestu.

Prvi izbor tportalovih glasača bio je Robert Prosinečki s 40 posto glasova, a on je u razgovoru za tportal rekao (prije nego što se znalo da je Dalić novi izbornik):

'Iskreno, nisam o tome razmišljao. Nitko me nije kontaktirao. I ne znam što bih drugo mogao reći.'

Drugi po broju glasova bio je Matjaž Kek (16 posto) koji je na klupi Rijeke s kojom je prošle sezone osvojio dvostruku krunu te srušio Dinamovu dominaciju, a bio je i slovenski izbornik te je njihovu reprezentaciju odveo na SP 2010. Navodno ga naši 'susjedi' opet žele za izbornika.

Na treće mjesto smjestio se neuništivi Miroslav Blažević sa 15 posto, a on potpisuje i najveći uspjeh s reprezentacijom, treće mjesto na SP 1998.

Oko 11 posto glasača smatra da je došlo vrijeme za stranog izbornika, a tek onda dolazi Dalić sa 'skromnih' pet posto. Iza njega za dlaku su ostali Kruno Jurčić i Zoran Mamić (svaki malo više od 4 posto), Josip Šimunić je dobio tri posto, a Branko Ivanović tek 1,5 posto glasova.