KRIV GUARDIOLA?

'U Bayernu se događaju jako loše stvari!'

17.04.2015 u 17:03

Bionic
Reading

Nakon što je liječnički tim predvođen uglednim doktorom Müller-Wohlfahrtom odlučilo napustiti klub zbog navodnog sukoba s Pepom Guardiolom, Steffan Effenberg upozorava na ozbiljnost situacije u bavatskom klubu

Dr. Mueller-Wohlfahrt gotovo je četiri desetljeća bio vezan za bavarski klub, a odlučio je zajedno sa svojom ekipom napustiti poziciju u srijedu, navodeći kao razlog da je liječnička služba neopravdano optužena za Bayernov poraz u Portu. Više puta tijekom sezone je 72-godišnji liječnik dolazio u sukobe mišljenja s trenerom Pepom Guardiolom, koji zbog brojnih ozljeda (Robben, Ribery, Schweinsteiger, Alaba) već duže vrijeme nema na raspolaganju kompletnu momčad.

'Iz meni neznanih razloga na liječničku je službu svaljen najveći teret krivnje za poraz u Portu', izjavio je dr. Mueller-Wohlfahrt te dodao da je "trajno narušeno povjerenje između njega i vodstva momčadi".

Do pronalaska trajne zamjene za priznatog stručnjaka dr. Volker Braun će obavljati dužnost glavnog liječnika u Bayernu, objavio je klub u priopćenju u kojem su zahvalili dr. Mueller-Wohlfahrtu i njegovoj ekipi na svemu što su učinili do neželjenog rastanka.

Guardiola pak ne priznaje sukob s legendarnim doktorom.

'To je bila njegova odluka. Poštujem ga i poštujem njegovu odluku,' izbjegao je španjolski trener detalje cijele situacije.

Bivši igrač Steffan Effenberg smatra da je situacija u klubu puno ozbiljnija nego što se čini.

'Tamo se događaju jako loše stvari,' rekao je Effenberg, a javnost se pita kako to Guardiola vodi klub kad ga napuštaju njemu najvjerniji.

Valja reći da je Müller-Wohlfahrt već jednom otišao zbog neslaganja s tadašnjim trenerom Klinsmannom 2009. godine, ali se vratio čim je ovaj dobio otkaz. Hoće li se to ponoviti i ovaj put?