NOVA SRAMOTA!

U Austriji se potukle frakcije Bad Blue Boysa

05.07.2009 u 19:57

Bionic
Reading

Dinamo je protiv Steaue igrao pripremnu utakmicu, a Bad Blue Boysi su imali svoju 'utakmicu' iza ograde. Huligani su ponovno pokazali svoju nemirnu ćud

Dinamo polako, ali sigurno privodi svoje pripreme u Austriji kraju, a za ispitivanje trenutne forme, tek koji tjedan pred važnu utakmicu s Pjunikom u kvalifikacijama za Ligu prvaka, trebala je poslužiti utakmica protiv slavne Steaue. No čar utakmice ponovno su pokvarili Bad Blue Boysi, ovog puta ne tučnjavom sa suparničkim navijačima ili policijom i redarskom službom, nego međusobnom makljažom.

Premda još nije jasno zašto je došlo do nereda pored travnjaka, činjenica je da su se zagrebački navijači potukli između sebe i da je sve izgledalo vrlo ružno. Ionako loša reputacija BBB-a u Austriji (i ostatku Europe!) sad je još lošija. Prema izvješćima hrvatskih novinara koji prate Dinamo u Austriji, prvi prekid dogodio se u 15. minuti kad je jedan od huligana ušetao u mrežu rumunjskog golmana. Uslijedilo je bacanje baklji u teren, trganje korner zastavica, te na kraju, sedam minuta prije kraja utakmice, i masovno utrčavanje na travnjak i konačni prekid susreta. Steaua je pobijedila 1:0 pogotkom Sorina Ghioinee u 71. minuti.