(NE)MOGUĆE

Tyson se vraća, prvi suparnik Holyfield?

10.03.2010 u 18:32

Bionic
Reading

Premda je Tyson izravno negirao priču, američki mediji tvrde da je povratak čeličnog Mikea u ring gotova stvar, a kao jedan od mogućih suparnika spominje se, ni manje ni više nego Evander Holyfield

Legendarni ugriz čeličnog Mikea

Bivši svjetski prvak i jedan od najkontroverznijih boksača svih vremena vraća se u ring? Premda 'na leđima' nosi već 46 godina Mike Tyson, očito pritisnut manjkom novca, priželjkuje povratak u svijet boksa, a američki mediji tvrde da je na popisu željenih suparnika i Evander Holyfield. USA Today, FOX Sports, te novinari vrlo gledane emisije Friday Night Fights na ESPN2 tvrde da je povratak čeličnog Mikea gotova stvar i da je ponovno ulogu glavne face oko organizacije meča i suparnika preuzeo Don King.

Navodno je Tyson već opovrgnuo priče o svom povratku u ring, no Amerikanci i dalje inzistiraju na tome da je to tek dobro čuvana tajna i da se samo čeka trenutak kad će vijest biti objavljena.

Mike Tyson odavno je priznao da je ostao bez novca te da je milijune i milijune dolara potrošio na žene, aute, kuće, drogu i prijatelje, ali i da mu je Don King oteo ostatak. Premda je i javno prijetio slavnom promotoru, očito je da mu samo on može priskrbiti dovoljno milijuna s kojima bi bile zadovoljne sve strane. Posljednji meč Tyson je imao 11. lipnja 2005, kada je tehničkim nokautom izgubio od irskog boksača Kevina McBridea.

Svoju kontroverznost Tyson može 'zahvaliti' ponajprije ćudi koja mu je priskrbila trogodišnji zatvor zbog silovanja, a ljubitelji boksa još se sjećaju onog meča s Holyfieldom kad mu je u općoj nemoći odgrizao dio uha. Ipak, mnogi i danas smatraju da je jedna od najvećih boksača svih vremena. Usput rečeno, Evander Holyfield već je objavio da će Tysonu dati i drugo uho ako mu na račun sjedne 10 milijuna dolara.