Sljedeći je Haaland

Tvornica novaca u Borussiji iz Dortmunda; podatak koliko su milijuna eura zaradili na petorci igrača ostavlja bez daha

05.08.2020 u 19:43

Bionic
Reading

Da čelnici Borussije iz Dortmunda rade odličan posao pokazala je i nevjerojatna zarada na zadnjih nekoliko transfera

Podatak kako su čelnici Borussije iz Dortmunda na petorici nogometaša koje su doveli platili ukupno 62 milijuna eura, a prodali su ih za čak 420 milijuna eura dovoljno govori o njihovoj skauterskoj službi. Prava tvornica novaca.

Na vrijeme su prepoznali potencijal kod većine nogometaša u koje su odlučili investirati i trenutačno im po tome nema premca.

Povod je naravno Jadon Sancho koji nakon tri sezone napušta Borussiju Dortmund i karijeru nastavlja u Manchester Unitedu. Podsjetimo, Sancho je ponikao u Manchester Cityju, ali nije dobio priliku pa su ga za manje od 10 milijuna eura prodali Borussiji iz Dortmunda. Da je njemački klub napravio odličan posao govori i transfer u Manchester Unitedu koji će biti težak oko 100 milijuna eura.

Prije Sancha sličan posao obavili su i s današnjim zvijezdama Dembeleom, Aubameyangom, Pulišićem i Mkhitaryanom. Ukupno su sve navedene igrače platili svega 62 milijuna eura, a prodali ih za čak 420 milijuna eura. Zarada je to kakvoj se nisu mogli nadati, a sigurno je kako tu neće stati jer za mladog 20-godišnjeg Norvežanina Erlinga Haalanda, kojeg su RB Slazburgu platili 20 milijuna eura, interes pokazuju najmoćniji klubovi koji za cijenu neće pitati.

Trenutačno prema Transfermaktu Haaland vrijedi 72 milijuna eura, ali već sada je jasno kako će njegov budući transfer biti jedan od najvećih u povijesti nogometa. Pogotovo nakon ovako briljantne sezone u kojoj je zabijao gotovo na svakoj utakmici.