NJIHOV ĆIRO...

Turski čudotvorac zauzeo mjesto Slavena Bilića

11.06.2015 u 19:47

Bionic
Reading

Bešiktaš je umjesto omiljenog hrvatskog stratega Slavena Bilića na svoju klupu doveo trenera koji je 'potpisao' najveći uspjeh u povijesti tamošenjeg nogometa

Turski 63-godišnji stručnjak Šenol Guneš novi je trener istanbulskog prvoligaša Bešiktaša, na čijoj je klupi do kraja nedavno završene sezone bio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Bilić je u međuvremenu već pronašao novi angažman u londonskom West Hamu, klubu čiji je dres nosio za igračke karijere, a čelnici Bešiktaša okrenuli su se još jednom bivšem izborniku. Naime, Guneš je zaslužan za najveći uspjeh turske reprezentacije, osvajanje brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Guneš je u prošloj sezoni vodio Bursaspor do finala turskog Kupa, gdje je poražen od Galatasaraya.

Osim Bešiktaša, u četvrtak je novog trenera dobio i Fenerbahče. Turčina Ismaila Kartala, koji je izgubio utrku za naslov prvaka Turske od Galatasaraya, zamijenit će 46-godišnji Portugalac Vitor Pereira koji je s Fenerom potpisao dvogodišnji ugovor, a u Istanbul stiže nakon što je s grčkim Olympiakosom osvojio dvostruku krunu.