HRVATI U EUROPSKOJ LIGI

Turina zaustavio PSV, Dnjipro srušio Napoli

25.10.2012 u 23:38

Bionic
Reading

Dvije favorizirane momčadi skupine F Europa lige, Napoli i PSV Eindhoven, u četvrtak su, u ogledima 3. kola, upisale negativne i neočekivane rezultate

Napoli, drugoplasirana momčad Serije A, poražena je u Ukrajini kod Dnjipra s 3-1. Cijelu je utakmicu za domaćina odigrao hrvatski reprezentativac Ivan Strinić, dok je Nikola Kalinić u igru ušao u 58. minuti.

Nakon ranog pogotka Sadeckija u 2. minuti, Napolijevu obranu su lomili Brazilci Matheus i Giuliano za visokih 3-0. U nastavku su za Napoli u igru ušli Cavani i Pandev, no talijanska je momčad samo preko Cavanija (penal) uspjela smanjiti rezultat na konačnih 1-1.

PSV je u Eindhovenu odigrao samo 1-1 s AIK Stockholmom, a kao posljednja prepreka domaćinu je stajao hrvatski vratar Ivan Turina koji je bio uspješan između svojih vratnica. Mogli su gosti odnijeti iz Eindhovena i sva tri boda, ali je Lens pogodio u 80. minuti za konačnih 1-1. Turina je u nadoknadi zaradio i žuti karton zbog zadržavanja lopte.

Na ljestvici se odvojio Dnjipro s maksimalnih devet bodova.

Nakon osvojena tri boda na gostovanju kod Hamburga u okviru Bundeslige, nogometaši Stuttgarta su se vratili slabim rezultatima, pa tako nisu uspjeli otključati obrambenu bravu danskog FC Kopenhagena. Bez pogodaka je završila ta utakmica skupine E nakon koje Stuttgart ima dva boda i prilično težak put do prolaza.

Na vrhu te skupine E je bukureštanska Steaua koja je pobijedila norveškog prvaka Moldea na svom stadionu s 2-0. Utakmica je riješena unutar samo tri minute. U 30. je strijelac bio Chiriches, a u 32. Rusescu, s tim da Steaua nije skupo platila niti kasnije promašeni jedanaesterac (Tanase u 58. minuti). Steaua na vrhu ima sedam bodova.

U skupini D se izdvojio na vrhu Newcastle sa sedam bodova. U četvrtak je Newcastle pred domaćim navijačima slavio minimalnu 1-0 pobjedu protiv Club Bruggea (strijelac je bio Obertan), dok su bodove podijelili u remiju 1-1 Maritimo i Bordeaux.

Europa liga, 3. kolo:

skupina D

Maritimo - Bordeaux 1-1 (Roberge 36 / Goufrann 30)
Newcastle - Club Brugge 1-0 (Obertan 48)

Redoslijed: 1. Newcastle 7, 2. Bordeaux 4, 3. Club Brugge 3, 4. Maritimo 2.

skupina E

Steaua - Molde 2-0 (Chiriches 30, Rusescu 32)
Stuttgart - FC Kopenhagen 0-0

Redoslijed: 1. Steaua 7, 2. FC Kopenhagen 4. 3. Molde 3, 4. Stuttgart 2.

skupina F

Dnjipro - Napoli 3-1 (Fedecki 2, Matheus 42, Giuliano 42 / Cavani 75-11m)
PSV Eindhoven - AIK Stockholm 1-1 (Lens 80 / Karikari 61)

Redoslijed: 1. Dnjipro 9, 2. PSV 4, 3. Napoli 3, 4. AIK Stockholm 1.