LAŽNI MORALISTI

Turčin prozvao Marcela Brozovića, a zaboravio što je on napravio?

05.01.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Turski nogometni reprezentativac Hakan Calhanoglu od 2017. godine stanovnik je Milana. S time da je prve četiri sezone igrao za Crveno-crne, a potom je preselio u redove najvećeg suparnika, milanskog Intera, odnosno Crno-plave

Hakan Calhanoglu u razgovoru za talijanske medije otkrio je da je dobio ponudu iz Saudijske Arabije, ali koju je glatko odbio. Pri tom je 'okrznuo' svog donedavnog suigrača Marcela Brozovića, koji je ljetos svoj nogometni put odlučio nastaviti baš u toj zemlji. Točnije, u klubu Al Nassr, uz Cristiana Ronalda.

'Odbio sam ponude iz Saudijske Arabije. Odlučio sam se na to jer volim Inter', pokušavao je Calhanoglu isprati neke svoje stare grijehe.

Ovim riječima Calhanoglu je indirektno prozvao hrvatskog veznjaka Marcela Brozovića koji je prošlog ljeta prihvatio ponudu Al Nassra u čijim redovima navodno zarađuje 30 milijuna eura neto na godišnjem nivou.

'Čelnici kluba znali su što ja zaista želim. Kada su sve te bogate ponude stigle, rekao sam ljudima u klubu da oni odluče'.

Međutim, Calhanoglu je ostao upamćen po svom prelasku iz Milana u Inter, posve besplatno. Naime, Turčin Crveno-crnima nije osigurao ni minimalnu odštetu, jer čekao je istek ugovora, a tako - što je praksa klubova, onda dobiva veću plaću u klubu u koji prelazi. S time da ga je Milan kupio od Bayera za čak 22 milijuna eura.

Sada se pak Calhanoglu brani, uvjeravajući da nije lijepo što je prozvan plaćenikom i da novac nije imao ništa s transferom.

'Svi misle da sam otišao iz Milana zbog novca, ali novac nije sve. Za mene je ljubav najvažnija i volim kad to osjetim. To imamo stalno od svojih navijača', rekao je Calhanoglu. Pri tom je očito zaboravio kako su ga 'ponizili' baš Interovi navijači.

Naime, prije godinu dana Interisti su ga natjerali da skine dres nakon poraza od Spezije. Pomislio je Hakan kako ga žele kao poklon, a zatim se s tribina čulo: 'Nitko ne želi nositi tvoj dres'.

Jasno, navijači ne zaboravljaju.