MIJENJAJU SE KNJIGE NOGOMETA

Turčin koji nosi dres Juventusa, u debaklu protiv Italije, ispisao povijest Europskih prvenstava; prvi koji je to napravio...

Bionic
Reading

U prvom susretu 16. izdanja Europskog nogometnog prvenstva koje se održava u 11 gradova u 11 zemalja, Italija je u Rimu pobijedila Tursku sa 3:0, a branič poražene reprezentacije Merih Demiral ispisao je povijest Eura

'Azzurri' su dominirali cijeli susret i Turska može biti sretna što nije doživjela i teži poraz. Strijelci u talijanskoj pobjedi bili su Merih Demiral (53-autogol), Ciro Immobile (66) i Lorenzo Insigne (79).

Upravo je nesretni turski branič, ispisao povijest Europskih prvenstava. Naime, Berardi je probio po krilu i uputio oštru loptu na pet metara, a ona se odbila od stopera Juventusa u mrežu. Demirel je zatresao vlastitu mrežu i po prvi puta se dogodilo da je Euro otvoreno autogolom. Turčin se tako upisao u povijesne knjige nogometa na način na koji nitko ne želi.

  • +60
Turska - Italija, prva utakmica Eura 2020. Izvor: EPA / Autor: Andrew Medichini / POOL

Koliko je ovo bila loša noć za Turke govori podatak da su u 90 minuta protiv Talijana primili jednak broj pogodaka kao u svih deset utakmica kvalifikacija zajedno.

Turska se upisala u negativnu knjigu rekorda i rezultatom, ovo je najveći poraz na otvaranju Eura, a spomenimo kako je ova zemlja svaki puta u svojoj prvoj utakmici na kontinentanom natjecanju - izgubila, ovo joj je sedmi puta. Katastrofalna tradicija.

  • +22
Turska - Italija, navijači Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI