BORBA ZA SVJETSKU LIGU

Tuckov popis bez Boškovića i Burića

11.10.2012 u 16:06

Bionic
Reading

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odredio je osamnaestoricu igrača na koje računa za predstojeća dva kvalifikacijska susreta Svjetske lige koju će branitelji tog naslova i olimpijski pobjednici igrati 31. listopada u Zagrebu protiv Crne Gore i 3. studenoga u Istanbulu protiv Turske. U našoj skupini još je i reprezentacija Grčke

Na izbornikovom popisu su vratari: Josip Pavić, Maro Bijač i Duje Jelovina; centri: Nikša Dobud, Fran Paškvalin i Ivan Krapić; bekovi: Andro Bušlje, Ivan Bujubašić, Luka Lončar i Marko Macan te vanjski igrači: Maro Joković, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Kristijan Milaković, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ante Vukičević i Luka Bukić.

'Ovo će biti prva reprezentativna akcija našeg novog izbornika Ivice Tucka i početak novog olimpijskog ciklusa. Ove godine Svjetska liga bit će izuzetno jaka jer se u nju vraćaju Crna Gora, Srbija i Mađarska, a samo pobjednici skupina idu u finale koje će se održati 11. lipnja iduće godine najvjerojatnije u Šangaju,' kazao je izvršni dopredsjednik HVS-a i predsjednik Stručnog povjerenstva Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Ivica Tucak naglasio je da je cilj igranja u ovim kvalifikacijama isfiltrirati momčad za idući olimpijski ciklus u kojem nisu zatvorena vrata ni za Damira Burića ni za Mihu Boškovića.

'Damiru i Mihi treba zahvaliti za sve što su napravili za našu reprezentaciju. Razgovarao sam već s njima i još ću u nastojanju da promijene svoje odluke. Mogu razumijeti razloge zbog kojih žele uzeti pauzu od godine dana od nastupa u reprezentaciji, ali ja ne želim nikome čuvati mjesto u reprezentaciji jer to ne bi bilo pošteno prema ostalim mladićima,' rekao je Tucak i još jednom naglasio da Buriću i Boškoviću nisu zatvorena vrata reprezentacije.

Nova imena na izbornikovom popisu su vratar Jelovina, bekovi Lončar i Macan te vanjski igrači Milaković, Vukičević i Bukić.

'Sve su to igrači koji su već bili uključeni u rad sa seniorskom reprezentacijom, a neke od njih sam i vodio dok sam bio izbornik juniorske reprezentacije koja je u Šibeniku osvojila naslov svjetskog prvaka. U idućim akcijama neki drugi će dobiti prigodu da se iskažu, a posebno ćemo voditi računa da pojačamo konkurenciju među ljevorukim igračima pa ćemo uskoro isprobati i Duju Živkovića iz Mladosti i Viskovića iz splitskog Jadrana na toj poziciji,' zaključio je Tucak.

Perica Bukić je kazao da Savez na žalost još nije ispunio obećanje prema reprezentativcima koji su osvojili zlatno odličje u Londonu. 'U proceduri je da od države uskoro svaki igrač dobije po 85.000 kuna koliko pripada i izborniku, a mi bi trebali, ako ne početkom iduće godine, onda svakako do svibnja kada počinju pripreme za SP u Barceloni osigurati obećanih 100.000 kuna od Saveza. Time se barem donekle želimo približiti po nagradama našim glavnim konkurentima Mađarima i Srbiji koja je za zlatnu medalju reprezentativcima obećala 45.000 eura, a o Italiji i ne sanjamo jer njihova premija za olimpijsko zlato iznosila čak 170.000 eura,' rekao je Bukić.