MARIJA DOLAZI NA SVOJE

Trudnoća Serene Williams jako je dobra vijest za Šarapovu!

20.04.2017 u 17:38

Bionic
Reading

Marija Šarapova vraća se sljedećeg tjedna tenisu nakon godine i pol suspenzije zbog pada na doping testu, a trudnoća Serene Williams i loša forma drugih najboljih tenisačica mogla bi joj donijeti izuzetno brzi povratak na svjetski teniski vrh...

Podsjetimo, ruska 30-godišnja tenisačica jedna je od najpoznatijih žrtava zabrane sportašima korištenja meldonija, zbog kojeg je pala na doping testu prije godinu i pol te dugo izbivala iz profesionalnog tenisa.

Šarapova se sljedećeg tjedna u Stuttgartu konačno vraća i pitanje je koliko će joj trebati vremena da dosegne pravu natjecateljsku formu, no ako je suditi prema nekim prethodnim sličnim slučajevima, mogla bi biti još jača i opasnija nego prije.

'Trening nije kao igranje mečeva. Bit će to nešto sasvim drukčije sljedećeg tjedna,' oprezna je u prognozama Ruskinja.

Mariji izuzetno ide na ruku trenutna situacija u ženskom tenisu. Nakon što je potvrđeno kako je Serena Williams trudna i više neće igrati ove sezone, Šarapova zaista nema protivnice koje bi se trebala bojati. Kerber igra očajno, Kvitova je ozlijeđena, a Azarenka se još nije vratila sportu nakon rođenja djeteta. Pliškova, Cibulkova, Konta, Muguruza, Radwanska i Halep potpuno su nepouzdane, a druge još i više.

Tako bi Šarapova koja je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slam turnira, a Wimbledon dvaput, vrlo lako mogla doći na svoje i zavladati tenisom prije nego što se itko tome nada. Pod uvjetom da je zadržala fizičku pripremljenost od prije i borbenost koja ju je oduvijek krasila. Motiva joj sigurno neće nedostajati...