NIKAD LAKŠI FINALE

Trijumf: Marin Čilić potvrdio titulu kralja Zagreba!

10.02.2013 u 18:08

Bionic
Reading

Marin Čilić se nakon tri godine vratio na zagrebački teniski tron i protiv Jürgena Melzera s vrlo uvjerljivom pobjedom 6:3, 6:1 osvojio svoju treću ATP titulu u Domu sportova

Čilić je lani Zagreb Indoors propustio zbog ozljede koljena, a ovoga tjedna opravdao je ulogu prvog nositelja i favorita turnira, te osvojio svoj deveti ATP naslov. Nakon 'zagrijavanja' u vidu Slovenaca Žemlje i Kavčiča u polufinalu je svladao branitelja naslova Mihaila Južnjog te posao dovršio sedmim trijumfom u devetom ogledu protiv Austrijanca Jürgena Melzera.

Marin je od prvih izmjena pokazao nešto više, a velika serija počela je kod rezultata 3:3. Od sljedećih 10 gemova Austrijanac je dobio samo jedan i oko 4.000 gledatelja bučno je proslavilo Međugorčevu pobjedu. Već kod rezultata 3:3 Melzer je pokazivao prve znakove umora, a presudio mu je osmi gem u kojemu je izgubio prvi servis i dugo protestirao zbog dvije, prema njegovu viđenju, sporne odluke linijskih sudaca. Čilić se nije obazirao i ostao je fokusiran do konačnog trijumfa kojim je zaradio novih 100 bodova i dodatno se približio TOP 10 društvu.

'Jako sam zadovoljan svojom izvedbom, ništa mi on nije dao, sve sam zaslužio. Moj retern je bio savršen, čitao sam skoro svaki njegov servis i jednostavno sam dokazao koliko mogu biti dobar. Ovo je veliko samopouzdanje uoči nastavka sezone', kazao je Marin, koji sezonu nastavlja u SAD-u.

'Odlazim s devetim naslovom i s lijepim nizom u Memphis, možda već tamo padne i jubilarni, deseti turnir. Ove godine želim napraviti nešto više na velikim turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, gdje dosad nisam prolazio dalje od trećeg kola'.

'Kod 3:4 u prvom setu imao sam čisti as-servis, cijela dvorana je vidjela as, Marin mi je priznao da je bio dobar servis, ali uzalud. Kada igraš s tako dobrim tenisačem kao što je Marin trebaš svaki poen, možda taj poen ne bi ništa značio u konačnici jer je on bolji igrač, ali ja svakako zaslužujem šansu da se borim', kazao je Melzer, koji je potom pohvalio Čilićev servis.

'Nikad ga nisam vidio da tako dobro servira', priznao je Austrijanac, koji protiv Čilića sada ima omjer 2:7.

Tako je trofej na osmom izdanju PBZ Zagreb Indoorsa peti put došao u hrvatske ruke, a Marin Čilić se odvojio od konkurencije jer osim njega nitko ovaj turnir nije osvajao ni dva puta.