VELIKI USPJEH

Trijumf Ane Zaninović, treće zlato za Hrvatsku!

04.05.2014 u 17:50

Bionic
Reading

Nakon što je u petak Lucija Zaninović osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Bakuu, isto je napravila i njezina sestra blizanka Ana čime su postale prve blizanke europske prvakinje na istom natjecanju...

Nedjelja je u Bakuu donijela četiri nastupa hrvatskih reprezentativaca, a najuspješnija je bila Ana Zaninović koja se okitila zlatnim odličjem.

Članica Marjana upisala je četiri pobjede i to redom slavivši s 19-3 protiv Njemice Roxane Nothaft, 19-7 protiv Srpkinje Dragane Gladović, 14-2 protiv Finkinje Suvi Mikkonen te u finalu protiv Ruskinje Ekaterine Kim s 10-7 što je bilo dovoljno za najsjajnije odličje u kategoriji do 53 kilograma.

Petra Matijašević u kategoriji do 67 kilograma imala je odmah na startu vrlo tešku protivnicu u Ruskinji Anastasiji Bariškinovoj koja je bila bolja s 9-0.

U muškoj konkurenciji Filip Grgić se na kraju plasirao na peto mjesto u kategoriji do 68 kilograma nakon što je svladao Mariusa Daniela Vinu iz Rumunjske sa 16-7 i Norvežanina Bendika Oyana sa 17-4. Koban je bio u trećem kolu Moldavac Vladislav Arventii koji je slavio s 9-7.

Tin Solenički u kategoriji do 74 kilograma poražen je u prvom kolu od Bugarina Teodora Georgijeva s 4-0.

Hrvatska Europsko prvenstvo završava sa šest osvojenih medalja i to zlatnim odličjima Ane (53 kilograma) i Lucije Zaninović (49 kilograma) te Ive Radoš (73 kilograma), srebrnim medaljama Marine Sumić (62 kilograma) i Vedrana Goleca (87 kilograma) i broncom Mateje Kunović (46 kilograma).