WTA LYON

Tri meča u tri dana bila su previše; Ana Konjuh vratila se iz svlačione, kako bi pružila ruku suparnici

30.01.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh bila je prisiljena predati meč 1. kola WTA turnira u Lyonu Egipćanki Mayar Sherif, u trenutku kad je njena suparnica vodila sa 6:2, 3:2

Za 25-godišnju Dubrovčanku ovo je bio treći meč u posljednja tri dana, jer je do glavnog turnira morala kroz kvalifikacije u kojima je svladala Ukrajinku Baindl i Švicarku Waltert u tri seta, provevši na terenu gotovo pet sati.

Ti su napori očigledno utjecali na fizičko stanje hrvatske reprezentativke čija je profesionalna karijera obilježena brojnim ozljedama koje su je spriječile u ostvarivanju boljih rezultata, onakvih kakve je najavljivala iznimno uspješnim nastupima u juniorskoj konkurenciji.

Konjuh (WTA - 142.) je loše započela dvoboj protiv Sherif (WTA - 50.) izgubivši prva tri gema. U petom gemu je Ana propustila dvije prilike za 'break', a u osmom gemu je po drugi put izgubila servis, a time i prvi set.

U drugom setu je Konjuh imala još jednu priliku za 'break' kod rezultata 1:1, a kad je 26-godišnja Egipćanka odservirala za vodstvo 3:2, hrvatska tenisačica je odlučila zatražiti liječničku pomoć. Nakon kraćih konzultacija je napustila teren, kako bi primila pomoć u svlačionici. Pomalo šepajući Konjuh se nakon nekoliko minuta vratila na igralište i pružila ruku suparnici.

Hrvatski tenis u Lyonu ima još jednu predstavnicu. Petra Martić je postavljena za četvrtu nositeljicu, a u ponedjeljak će joj suparnica u prvom kolu biti Francuskinja Kristina Mladenović.

WTA Lyon - 1. kolo

Mayar Sherif (Egi/6) - ANA KONJUH (HRV) 6:2, 3:2, predaja