Pochettino je bio spreman

Treneru PSG-a stiglo nezgodno pitanje ostaje li Mbappe u Parizu ili ipak seli u Real Madrid; nakon ovakvog odgovora sve je jasno!

30.08.2021 u 09:46

Bionic
Reading

Argentinac Leo Messi napokon je debitirao za moćni francuski PSG, koji je u 4. kolu slavio 2:0 na gostovanju u Reimsu. No svi su nakon utakmice govorili o Kylianu Mbappeu jer je postigao oba gola

Otkada je Messi potpisao za PSG, bilo je jasno da će mu trebati vremena da dođe u optimalnu formu. Protiv Reimsa trener Mauricio Pochettino ubacio ga je u igru u 66. minuti umjesto Neymara, ali tada je utakmica već praktički bila riješena.

I to zahvaljujući nezadovoljnom Kylianu Mbappeu, strijelcu oba gola, prvog u 16. minuti glavom, a drugog u 64. minuti.

Poznato je to da Mbappe ne želi produžiti ugovor, a kako se prijelazni rok bliži svome kraju, jasno je da sve zanima hoće li ostati cijelu sezonu u PSG-u ili će ipak otići u Real Madrid.

O tome je nakon utakmice progovorio trener PSG-a Pochettino. Stiglo mu je nezgodno pitanje, ali na to je bio spreman:

'On je naš igrač! Nogometna industrija prepuna je glasina, a naš predsjednik i sportski direktor Leonardo bili su vrlo jasni. On (Mbappe, op.a.) ovdje je, s nama i jako sam sretan što ga imam. On je jedan od najboljih na svijetu', kratko je kazao Pochettino, a očito ima naputak od velikog gazde PSG-a da upravo ovako odgovara.

Nakon ovakvog odgovora sve je jasno i očito su odlučili da žele cijelu sezonu zadržati Mbappea kako bi uz Messija i Neymara činio najbolji trio u nogometu svih vremena. Statistika kakvu iza sebe ima Mbappe, otkad je stigao u PSG, dovoljno govori. Neviđena dominacija, a sada uz sebe ima i Messija!

Poznato je to da je odbijena zadnja ponuda Real Madrida od 180 milijuna eura, a španjolski mediji pišu da iz izvora bliskih kraljevskom klubu doznaju kako su spremni povećati je na 200 milijuna eura.

No niti to nije garancija da će vlasnik PSG-a Naser al Helaifi pustiti Mbappea u Real.

U cijeloj priči jasno je da je pobjednik ispao upravo Mbappe jer usprkos tome što je nezadovoljan, kao pravi profesionalac radi svoj posao. A u kakvoj je formi i koliko je važan igrač PSG-u, vidjelo se na gostovanju u Reimsu.

  • +5
Trening PSG-a s najvećim zvijezdama Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON