nezadovoljan unatoč pobjedi

Treneru Ajaxa ni pobjeda u Londonu nije dosta: Zaboravili smo igrati nogomet

01.05.2019 u 08:44

Bionic
Reading

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham 1:0, te su uoči uzvrata koji se igra u Amsterdamu 8. svibnja, stekli značajnu prednost

Nizozemski velikan, Ajax iz Amsterdama, koji je u do polufinala Lige prvaka stigao kroz kvalifikacije, u utorak je u Londonu s 1:0 svladao Tottenham i stigao na korak od plasmana u finale ovog natjecanja.

Naravno, uz igrače na terenu, itetkako velike zasluge za ovaj uspjeh, jer podsjetimo Ajax je u osmini finala izbacio Real a u četvrtfinalu i Juventus, je trener Erik ten Hag. On je od miksa mladih ali odličnih igrača i nekolicine starijih, ali ne pretjerano velikih zvijezda sastavio momčad koja je opet iznenadila europske bogataše.

  • +6
Tottenham - Ajax, Liga prvaka, 1. utakmica polufinala, 30.4.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ovo je veliki uspijeh. Borili smo se kao lavovi. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, zasluženo smo zabili taj vodeći gol. U dobroj smo poziciji, ali sljedećeg tjedna morat ćemo biti još bolji, jer nakon dominacije jednostavno smo zaboravili igrati nogomet', naglasio je Ten Hag.

S ovom pobjedom Ajax je puno bliži finalu od Tottenhama. 

'Morali smo postići više golova, posebno u periodu utakmice u kojem smo bili dominantniji. Ipak, i ovo je jako dobar rezultat. Nisam zadovoljan načinom na koji smo čuvali loptu nakon ozljede Vertonghena', rekao je trener Ajaxa i na kraju je dodao:

'Uvjeren sam kako je Tottenham izvukao pouke iz ove utakmice, ali smo i mi. Jedno poluvrijeme je završeno, mi smo u boljoj startnoj poziciji, no moramo igrati puno bolje u uzvratu. Jako sam zadovoljan kako momčad raste iz utakmice u utakmicu'.