pochettino ga prozvao

Ajaxov trener rekao najveću istinu o odnosima u europskom nogometu i pridobio nove navijače

29.04.2019 u 21:26

Bionic
Reading

Ovog utorak od 21 sat u Londonu se igra prva utakmica polufinala Lige prvaka, u kojoj Tottenham dočekuje Ajax

Nakon što je Ajax u osmini finala Lige prvaka izbacio Real a potom u četvrtfinalu i Juventus s Cristanom Ronaldom, čini se da je i trener polufinalnog suparnika, Tottenhama, Mauricio Pochettino ipak postao svjestan snage nizozemske momčadi.

Zato je dan uoči ogleda, na posljednjoj konferenciji za novinare pokušao isprovocirati suparničkog trenera Erika ten Haga. Naime, u želji da Ajax ponovi uspjeh iz 1995. godine, nizozemski nogometni savez, uz suglasnost svih klubova Eredivisie, pristao je na pomicanje rasporeda.

No, Ajax 5. svibnja igra finale kupa protiv momčadi Willlem II, a zbog regularnosti natjecanja, jer do kraja je još dva kola, sve se utakmice igraju u isto vrijeme. I sljedeće kolo nizozemskog prvenstva na rasporedu je tek 12. svibnja.

Pochettinu je to očito zasmetalo i dodao je kako je to 'nepravda' jer se rasprored namješta kako bi Ajax imao više vremena za odmor. Što ustvari uopće nije istina.

Ali zato mu je Erik ten Hag sjajno odogovorio.

'Pochettino je rekao da to nije pošteno? Mi igramo u ligi u kojoj od TV prava zaradimo deset milijuna eura godišnje, dok oni igraju Premier ligu u kojoj na taj način zarade 200 milijuna', vrlo jasna bio je Ten Hag.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL