TREBAO JE BITI, ALI...

Trenerski velikan i bivši engleski izbornik nahvalio trenera Lokomotive te se dotakao finala Hrvatskog nogometnog kupa

31.07.2020 u 12:04

Bionic
Reading

U subotu (20.30 sati) je finale Hrvatskog nogometnog kupa, na Šubićevcu za trofej 'Rabuzinovo sunce' igraju Rijeka i Lokomotiva

Lokomotiva će pokušati osvojiti svoj prvi veliki trofej. Na klupi momčadi s Jazerice sjedi Goran Tomić koji je svojevremeno trenerski zanat 'pekao' kao pomoćni trener uz legendarnog Svena Gorana Erikssona u kineskom Shenzenu.

Eriksson je pet godina bio izbornik Engleske, vodio je u karijeri europske velikane poput Benfice, Rome, Fiorentine, Manchester Cityja, Lazija i Leicestera, u karijeri je osvojio više od dvadeset trofeja.

Tomić često ističe u javnim nastupima kako je puno naučio od Erikssona, te kako teži njegovom modelu rada, a posebice u komunikaciji i odnosu s igračima.

'Prije svega, hvala Goranu. a potom - čestitam Goranu na sjajnim rezultatima! Čujem se redovito s njim. Bio mi je asistent u Kini i jako je dobar trener i sigurno će biti još bolji u budućnosti. Ne bi me iznenadilo da završi u velikom klubu u Europi', rekao je Eriksson za službeni portal Lokomotive.

  • +7
NK Osijek - NK Lokomotiva, HT Prva liga, 25.07.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Studiozan je, jako puno vremena priprema i analizira, odličan je u postavljanju prekida i drugim elementima igre. Bio mi je jedan od najboljih i najdražih trenera s kojima sam radio', nastavio je s pohvalama Šveđanin.

Trebao je Eriksson biti na finalu kupa, ali...

'Trebao sam nazočiti finalu kupa u Šibeniku te uživo popratiti utakmicu Lokomotive s Rijekom, međutim situacija s koronavirusom je poremetila planove te ostajem u Švedskoj. Poručujem Goranu neka uživa u ovoj velikoj utakmici i neka igrači uživaju u njoj. Neka napravi sve što radi i inače, bit će odlična utakmica i pobijedit će!'