ht prva liga - 35. kolo

Pred Hajdukom je utakmica u kojoj mu se ne smije dogoditi kiks; evo gdje možete gledati dvoboj Splićana i Puljana

14.05.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi stiglo je do predzadnjeg kola. Ostalo je još malo nepoznanica, ali svakako najveća je ona tko će biti prvak. U toj su utrci ostali Dinamo i Hajduk, s time da zagrebački Modri imaju prilično komotniju situaciju, jer uoči posljednjih 180 minuta imaju četiri boda prednosti pred splitskim Bilima

Ove subote na rasporedu su dvije utakmice 35. kola HT Prve lige.

Od 17 sati (Arenasport 1, MAXtv) Slaven Belupo dočekuje Rijeku, dok puno značajniju utakmicu od 19.05 sati, također uz prijenos na Arenasportu 1, igraju Hajduk i Istra 1961.

Dvoboj je to koji Splićanima produžuje nadu, barem do nedjelje, da mogu ostati u utrci za naslov prvaka, a kojeg čekaju još od 2005. godine.

Svjestan važnosti dvoboja je i Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

'Znamo koja je naša zadaća. Odraditi dobru utakmicu, uzeti tri boda, a onda ćemo vidjeti. Moramo napraviti ono što je u našim rukama'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +24
Rijeka - Hajduk, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Hajduk je protiv ovog suparnika, doduše ne u Splitu nego u Puli (op.a., 6. ožujka bilo je 1:1), već ostao bez dva boda, koja bi mu sad itekako dobro došla.

'Ne znam razmišljaju li igrači o tome, ali uživam gledati Istru. Veliki kredit njihovom treneru. Mjesto koje zauzimaju na ljestvici nije realno. Kako oni igraju, razvijaju napade, dosta se može učiti od njih. Interesantna su momčad, drže posjed lopte i jako su opasan suparnik. To je upozorenje da moramo biti ozbiljni, nije lako, ali vjerujem da smo potpuno fokusirani na ovaj gled'.

Imao je litavski nogometni stručnjak problema s ozljedama igrača, no sada se situacija popravlja.

'Situacija je sve bolja i bolja. Vuković, Atanasov i Eduok su se priključili treninzima. Naravno, ne u potpunosti, pogotovo Eduok. Vidjet ćemo hoće li Atanasov i Vuković biti u konkurenciji. Mlakar i Katić će se priključiti treninzima idući tjedan'.

A hoće li im idući tjedan biti jednako 'napet' kao i ovaj, vidjet ćemo možda već ove subote. Ili u nedjelju, kada Dinamo gostuje na Šubićevcu. Jer za rasplet o prvaku u posljednjem kolu, Šibenik bi morao pobijediti Modre.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore