dosta slikovito...

Trener Schalkea nakon 22 utakmice bez prvenstvene pobjede svoju momčad usporedio s bocom kečapa

31.10.2020 u 13:14

Bionic
Reading

Schalke 04 jedan je od velikana njemačkog nogometa, sa sedam naslova prvaka, četiri osvojena njemačka kupa i naslovom pobjednika Kupa UEFA, ali i klub koji se očajnim ulaskom u sezonu, a koji nije viđen već gotovo pola stoljeća, opasno približava drugoj ligi

Posljednji veliki klub u Njemačkoj koji je doživio veliku neugodnost bio je HSV, koji je iz najjačeg razreda ispao u sezoni 2017/18., te se sada već treću sezonu pokušava vratiti među elitu.

U opasnoj zoni, na dnu bundesligaške tablice nakon šest kola nalazi se i Schalke, klub velike tradicije.

'Plavi' iz Gelsenkirchena u petak su remizirali 1:1 sa Stuttgartom na svom stadionu, produživši niz na čak 22 prvenstvene utakmice bez pobjede.

Schalke ove sezone nije slavio u uvodnih šest kola, a posljednju prvenstvenu pobjedu upisao je još 17. siječnja ove godine, kada je u 18. kolu sezone 2019/20 s 2:0 pobijedio Borussiju (M).

Dug je put Schalkea do negativnog rekorda, kojeg drži raspušteni klub Tasmania Berlin, koja je u sezoni 1965/66 bez pobjede imala čak 31 prvenstvenu utakmicu i koja je tu sezonu završili s nevjerojatnom gol-razlikom '-93', ali alarmi bi se trebali upaliti.

Nakon utakmice protiv Stuttgarta, trener Schalkea Manuel Baum dao je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji i poslužio se neobičnom usporedbom.

'Ekipa je poput boce kečapa koju ste upravo otvorili. Pokušavate je istisnuti, ali ništa se ne događa iako je boca puna. Tada dolazite do faze u kojoj lupite po dnu boce da kečap izbije na površinu. Trenutno smo u ovoj fazi. Pa, kad taj kečap izađe, bit će jako zabavno', rekao je Baum.