alba lako do pobjede

Trener Zadra nakon novog poraza: Igrali su se s nama kao tata s djetetom

20.09.2019 u 23:03

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra porazom su završili nastup na šestom izdanju Zadar Basketball Tournamenta. Nakon iznenađujuće pobjede nad ruskim Himkijem na otvaranju turnira Zadar je upisao dva poraza u nizu, prvo od oslabljenog Anadolu Efesa, a treći dan od berlinske ALBA-e 68:100.

Od početka utakmice bilo je vidljivo da je Alba, koju vodi legendarni španjolski trener Aito, puno bolja i uigranija, a to je najbolje opisao trener Zadra Ante Nazor.

'Čovjek najviše nauči iz ovakvih utakmica, kad te neko ovako nadigra. Igrači Albe igrali su se s nama kao tata s djetetom. Meni osobno bila je čast što je s druge strane stajao veliki Aito, trener kojem sam se kao klinac u Splitu divio kada je vodio veliku Barcelonu', između ostalog je kazao Nazor dodavši:

'Nisam zadovoljan odnosom prema igri nekih igrača, pogotovo zbog igre u obrani. Neću o imenima zasad...', znakovit je bio Nazor.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Marcus Eriksson sa 24 koša i Niels Giffey s 23 koša. Kod Zadra ponovno je najbolji bio Amerikanac Bryon Allen s 14 koševa.

Dodajmo još kako je u prvoj utakmici trećeg dana ZDBT-a Efes u neizvjesnoj završnici bio bolji od Himkija 66:64.