'bilima' neće biti lako

Trener Vitorije Guimaraes uoči utakmice s Hajdukom iskreno je progovorio o problemima koji ga muče...

08.08.2022 u 15:38

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u srijedu (10. kolovoza, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige u gostima kod Vitorije Guimaraes. 'Bili' u Portugal stižu s prednošću od 3:1 iz prve utakmice, ali trener Vitorije Moreno Teixeira ne gubi nadu bez obzira na brojne probleme koje ima

Vitoria Guimaraes je u nedjelju u 1. kolu portugalskog prvenstva u gostima pobijedila Chaves 1:0. Kakva je to utakmica bila najbolje govori podatak da je na kraju Vitorija ostala bez čak dva igrača zbog crvenih kartona, a ukupno je sudac podijelio 12 žutih kartona. Od toga 10 igračima Vitorije...

No, momčad trenera Morena Teixeire upisala je pobjedu i sad čeka uzvratni susret 3. pretkola Konferencijske lige s Hajdukom (srijeda, 10. kolovoza, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Portugalce i dalje proganja poraz 3:1 s Poljuda iz prve utakmice. Hajduk ih je potpuno iznenadio i nokautirao u samoj završnici.

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Razumijemo zašto smo na kraju imali rezultat 3:1 u Splitu. Puno se pričalo se o pogreškama Miguela Mage i Danija Silve, ali oni imaju potpuno povjerenje momčadi. Možda smo napravili i puno teže pogreške, ali o njima dvojici se više pričalo jer su iz tih pogrešaka stigli primljeni golovi', pravdao se Moreno Teixeira te nastavio:

'Imali smo gubitke lopte koji su utjecali na kvalitetu igre. Imamo čitav niz dobro identificiranih momčadskih pogrešaka, koje su nam, moram priznati, oduzele samopouzdanje i kvalitetu igre. Nismo odigrali lošu utakmicu u Hrvatskoj, nemojte misliti da je Hajduk bio toliko nadmoćniji od nas...'

Hoće li Vitorija u uzvratu biti jača za iskusnog veznjaka Andre Andrea (32) koji se vratio s posudbe iz Saudijske Arabije gdje je igrao za Al-Ittihad?

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Andre Andre predstavlja puno za nas. Za klub, za prošlost, sadašnjost i za ono što nam može dati u budućnosti. Razgovarali smo s predsjednikom, iznio sam svoje mišljenje o tome. Nakon toga sam razgovarao s Andreom Andreom i ono što sam dobio bila je velika motivacija i želja za povratkom. On je vrlo dobra opcija s naglaskom da se brzo fizički morao osposobiti kako bi mogao biti od velike koristi. Zaista ne sumnjam da će nam pomoći', kazao je Teixeira, ali nije rekao hoće li iskusni veznjak Andre biti spreman za utakmicu s Hajdukom.

No, zato je za srijedu i meč s 'bilima' upitan Andre Almeida, važni vezni igrač Vitorije...

'Vidjet ćemo kako se igrači oporavljaju, uključujući i Andrea Almeidu. Ono što je Almeidu izbacilo iz momčadi u Mađarskoj bio je problem s mišićima, ali u utorak prije utakmice s Hajdukom imao je problema sa želucem i vjerovali smo da se može oporaviti... On je u Splitu dao koliko je mogao, odigrao je jedno poluvrijeme... Za srijedu ćemo još vidjeti...', zaključio je trener Vitorije Guimaraes Moreno Teixeira.