ništa od engleske

Veliki transfer veznjaka Dinama iznenada je propao; Čačić na njega više ne računa, a on bi spas mogao pronaći u BiH

08.08.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Amer Gojak (25) i dalje je ni na nebu ni na zemlji. Trener Dinama na ovog reprezentativca BiH više ne računa, a u klubu ga već neko vrijeme bezuspješno pokušavaju prodati. Bio je Gojak tako blizu odlaska u Englesku, ali taj je transfer neslavno propao

Engleski mediji tvrde kako je veznjak Dinama Amer Gojak (25) imao dogovoren i praktički završen transfer u Norwich City, ali je propao u posljednji trenutak zbog radne dozvole!

Još su ranije za Gojaka, koji je reprezentativac BiH, zainteresirani bili West Bromwich Albion i Sheffield United, ali komplikacija s Norwich Cityjem pokazala je da će radna dozvola, barem u ovom trenutku, biti nepremostiv problem pri realizaciji transfera u Englesku.

A svima je u interesu da se Gojakov transfer, bilo gdje, napokon i ostvari. Ugovor s Dinamom mu završava u ljeto 2023. godine i 'modri' računaju na bilo kakvu zaradu kad ga je već trener Ante Čačić otpisao. I sam Gojak želi otići, jasno je da želi igrati i dokazati da je Dinamo pogriješio.

Neslužbeno, Gojak ima još dvije konkretne ponude, jedna je navodno iz Rusije, a druga iz Italije gdje je Dinamov veznjak u sezoni 2020./'21. igrao na posudbi u Torinu.

  • +21
SuperSport Hrvatska nogometna liga, 4. kolo, Varaždin - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Kao moguće rješenje spominje se i mogući povratak u BiH, dolazak na posudbu u redove Zrinjskog iz Mostara. Realno, to je posljednja solucija jer Gojak je odavno 'prerastao' tamošnju ligu, malo je vjerojatno da će se odlučiti baš za takvo rješenje.

Amer Gojak je u Dinamo stigao još 2015. godine iz sarajevskog Olimpika, a do sada je odigrao 201 utakmicu za Dinamo u svim natjecanjima te je zabio 19 golova. Za reprezentaciju BiH odigrao je 33 utakmice i zabio četiri gola. Na Maksimiru se nadaju da bi Gojakovom prodajom mogli zaraditi barem milijun i pol eura.