vrlo nekorektno

Trener škotske momčadi nije sportski primio poraz od Rijeke i krivca je tražio u drugima

16.08.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u 180 minuta dvoboja s Aberdeenom apsolutno su bili bolja momčad. Posebice u uzvratu, na gostujućem terenu, gdje su Bišćanovi igrači održali nogometnu lekciju Škotima i njihovom treneru Dereku McInnesu

Derek McInnes, trener Aberdeena već nakon prve utakmice iznenadio je izjavom kako penala za Rijeku nije bilo, a evidentan je bio start na Capanu u 16-ercu gostiju.

Naravno, kada čovjek gubi, ima se pravo ljutiti. Ali što reći za ponašanje njegovih igrača na uzvratnom dvoboju, posebice goropadnog Sama Cosgrovea, čiji su ulasci u igrače Rijeke trebali biti sankcionirani gotovo nakon svakog duela.

Ni ostatak ekipe nije bio puno nježniji, pa je Funso Ojo posve opravdano dobio dva žuta kartona već u 20 minuta dvoboja.

Rijeka je u to vrijeme već vodila 1:0, odnosno povećala prednost s Rujevice, i jasno je da je nervoza kod domaćih bila na vrhuncu.

No, trener Derek McInnes uopće nije pomislio smiriti svoje igrače, a nakon utakmice vrlo nekorektno je konstatirao.

'To je situacija u kojoj se ne nađete često, gubite 0:1 i imate igrača manje. Taj crveni karton bila je užasna odluka, nisam nikad vidio takav. Neki drugi su bili i teži, pa nisu bili sankcionirani', konstatirao je trener škotske momčadi.

I time je dovoljno rekao. Jer da se austrijski sudac Lechner držao kriterija, do kraja utakmice Aberdeen bi ostao s osmoricom igrača na terenu.

Ipak, trener domaćih, unatoč ljutnji, mogao je konstatirati kako je Rijeka bolja momčad.

'Mislim da je nepošteno reći da je Rijeka prosječna momčad. Čak štoviše, znala je iskoristiti sve naše pogreške'.

Iako i ovo izgleda vrlo prepotentno, jer bi Aberdeen trebao biti mjerilo kvalitete? Nismo se baš uvjerili.

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo