NA PRAGU PROLASKA

Trener Rijeke nije skrivao zadovoljstvo pobjedom iako to nije bilo na željenoj razini: Stalno igraju na rubu prekršaja, jako su agresivni...

22.07.2021 u 23:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige kao gosti svladali maltešku Gziru United sa 2:0, a komentar je dao trener hrvatskog predstavnika Goran Tomić

Podsjećamo, u vodstvo je Rijeka stigla u 57. minuti preciznim udarcem Bušnje s vrha kaznenog prostora nakon prodora i povratne lopte Tomečaka, da bi 20 minuta kasnije prednost povećao Ampem iskoristivši odličnu reakciju Obregona koji je oteo loptu domaćem vrataru i zatim uposlio svog novog suigrača koji je sa 10-ak metara pogodio prazan gol.

'Ovo je jako važna pobjeda za nas, a bilo je kako smo i predviđali. U Europi više nema jednostavnih i lakih suparnika. Sve su momčadi ozbiljne. Da smo iskoristili neke šanse u prvom poluvremenu, dobili bi jednostavniju utakmicu. Ovako je bilo zahtjevno, rekao je trener Goran Tomić.

'Gzira je momčad koja je strašno agresivna. Uvijek igraju na rubu prekršaja. Agresivni su i dobri u destrukciji. Izgubili smo mnogo energije i nismo bili na razini na kojoj sam želio. Ali, pobjedi nikako neću gledati u zube', dodao je strateg Rijeke.

Uzvrat je na Rujevici za tjedan dana, a pobjednik susreta Rijeka - Gzira United u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i andorske Santa Colome.