TRIJUMF NA MALTI

Rijeka ispisala povijest hrvatskog nogometa; prva od naših klubova ostvarila pobjedu u novom Uefinom natjecanju te si širom otvorila vrata trećeg pretkola

22.07.2021 u 20:59

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige Rijeka je na gostovanju na Malti kod Gzire Uniteda slavila 2:0 golovima Bušnje (57) i Ampema (77)

Rijeka će ostati upisana u povijesti našeg nogometa kao hrvatski klub koji je prvi zaigrao i prvi upisao pobjedu u novom Uefinom natjecanju. Momčad s Rujevice bila je favorit uoči susreta, a to je potvrdila na travnjaku te si je širom otvorila vrata treće kvalifikacijske runde.

Naravno, treba biti i dalje oprezan, jer je upravo Gzira kreirala veliku senzaciju protiv jednog drugog hrvatskog predstavnika Hajduka kada ga je prije dvije godine izbacila iz prvog pretkola Europske lige i to nakon što je također kod kuće bila poražena 0:2 da bi u uzvratu na Poljudu slavila 3:1.

Nakon 20 minuta uspavanke, kada se na terenu nije ništa dešavalo, gostujući nogometaši su se probudili, ubacili u brzinu više i bili sve opasniji ispred gola malteškog vratara Habera. No na odmor se otišlo bez pogodaka.

Zato je procurilo u nastavku. U vodstvo je Rijeka stigla u 57. minuti preciznim udarcem Bušnje s vrha kaznenog prostora nakon prodora i povratne lopte Tomečaka.

U 77. minuti prednost je povećao Ampem iskoristivši odličnu reakciju Obregona koji je oteo loptu domaćem vrataru i zatim uposlio svog novog suigrača koji je sa 10-ak metara pogodio prazan gol.

Rijeka je utakmicu završila s igračem manje, jer je Lepinjica u 87. minuti zaradio drugi žuti karton, a prvi je dobio u 62. minuti.

Uzvrat je na Rujevici za tjedan dana.

Pobjednik susreta Rijeka - Gzira United u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i andorske Santa Colome.