problemi Naomi OsakE

Trener podigao tužbu protiv oca najbolje tenisačice svijeta; evo zašto odmah želi dva milijuna dolara

20.03.2019 u 13:16

Bionic
Reading

Najbolja tenisačica svijeta Naomi Osaka prolazi pravu životnu dramu zbog trenera iz mlađih dana koji je, kako navodi, zbog duga bio prisiljen angažirati odvjetnika

Japanska tenisačica Naomi Osaka, čiji je otac Haićanin, a majka Japanka, od svoje treće godine s obitelji živi u SAD-u. Njen otac Leonard Francois, za kojeg Naomi često zna reći kako 'se žrtvovao da imala najbolje uvjete', navodno je imao poseban dogovor s njenim prvim trenerom.

Naime, trener po imenu Cristophe Jean podnio je tužbu zbog duga najbolje tenisačice svijeta od dva milijuna dolara, a sve zbog dogovora s Leonardom Francoisom, ocem Naomi Osake iz 2011. godine.

Svakako treba naglasiti kako službeni podaci govore da je Osaka, osvajačica dva posljednja dva Grand Slam turnira (Australija i US Open), u karijeri zaradila nešto više od 10 milijuna dolara.

Tada je, kako navodi Cristophe Jean, angažiran od strane Francoisa da svakodnevno radi s njegove dvije kćeri. Podatak kako je Naomi Osaka tada imala 13 godina i kako je njen otac potpisao ugovor s trenerom prema kojem će mu isplatiti 20 posto ukupne zarade je ključ u tužbi.

Nisu se uspjeli dogovoriti i na kraju je sve završilo na sudu. Čak je i sud na Floridi dostavio kopiju spornog ugovora, ali postavlja se pitanje mogu li roditelji sklapati takve ugovore u ime svoje djece i to na neodređeno vreme?

'Rekao mi je da nabavim odvjetnika i eto, nabavio sam ga', oglasio se trener Christophe Jean koji želi svoj novac.

Upravo to će biti ključno u cijelom slučaju zbog kojeg se najbolja tenisačica svijeta našla u problemima koji joj remete koncentraciju.

Očekivano, i obitelj Osaka unajmila je odvjetnika, a mnogi govore kako u SAD-u boljeg od Alexa Spira nisu mogli naći jer je poznat po sličnim slučajevima.

'Slučaj nema nikakve osnove i nema šanse da prođe na sudu. Nije čudno da se mnogi pokušavaju okoristiti uspjehom tenisačice koja je sad najbolja na svijetu i jako dobro zarađuje', kratko je rekao Spiro.

  • +3
US Open, finale: Osaka - S. Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.