rođeni pobjednik

Trener Juventusa uoči velikog finala Lige prvaka nahvalio hrvatskog napadača

02.06.2017 u 23:10

Bionic
Reading

Massimiliano Allegri jedan je od onih trenera koji pažljivo biraju riječi. Pohvale? Izreći će ih, ali vrlo rijetko i to tako da najčešće niti ne zvuče tako. No, sada je otvorio dušu i nahvalio Marija Mandžukića...

Juventus i Real Madrid u subotu (3. lipnja, 20.45 sati) u Cardiffu igraju finale Lige prvaka. Sve je spremno za veliki okršaj nogometnih velikana, a važne će uloge imati i hrvatski reprezentativci - Luka Modrić u Realu te Mario Mandžukić u Juventusu. Baš je Mandžo bio tema konferencije za medije koju je uoči utakmice održao trener 'stare dame' Massimiliano Allegri.

  • +10
Juventus - Monaco (uzvratna utakmica polufinala LP-a) Izvor: Reuters / Autor: Max Rossi

'Bio je ovo dug put za nas, ali stiglo smo ovdje i ne namjeravamo stati. Došli smo po trofej', najavio je Allegri i nastavio:

'Naporno smo radili cijelu godinu i sve ćemo učiniti da se kući vratimo s peharom. Neće biti lako, ipak je Real aktualni prvak. Sve naše utakmice ove sezone su bile trening za ovaj finale... To je jedna utakmica, moramo biti maksimalno koncentrirani, znati kada je trenutak za napad, a kada za obranu. Uz malo sreće kući se vraćamo s peharom Lige prvaka.'

Trener Juventusa ponosan je na svoje igrače, motiva će imati svi - kapetan Gigi Buffon u prebogatoj karijeri nema samo ovaj trofej, Gonzalo Higuain bio je 'višak' u Realu, a Paulo Dybala svojom mladošću unosi 'svježu krv' u momčad...

'Zar je potrebno reći bilo što o Buffonu, pa on je živuća legenda. Higuain nema više što dokazivati. On je velik igrač, već je pokazao da može zabijati važe golove. A i kad i ne zabije, igra odlično. Dybala je napredovao puno, mučio se prošle sezone, ali ove je ulazio u velike utakmice s pravim mentalitetom, sad se zna nositi s pritiskom ovako važnih utakmica', nabrajao je Allegri i na kraju istaknuo jednog igrača svoje momčadi - Marija Mandžukića!

'Mandžukić... To je igrač koji radi velike stvari za našu momčad, a već je ranije osvajao ovaj trofej', napomenuo je Allegri i nastavio:

'Postoje igrači, kao što je Mario Mandžukić, koji ne pobjeđuju slučajno nego osvajaju trofeje u kojem god klubu igrali. I za to postoji dobar razlog... To nije slučajno...', zaključio je Massimiliano Allegri.