previše euforije

Trener Juventusa iskreno o dolasku Cristiana Ronalda u Torino: Nije to dobro...

28.07.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo napustio je madridski Real i u novoj će sezoni nositi dres Juventusa. U Torinu i među navijačima 'stare dame' diljem Italije i svijeta zavladala je euforija, no trener Massimiliano Allegri ne dijeli njihov entuzijazam i zanos

Juventus je na turneji po SAD-u, a Cristiano Ronaldo je nakon SP-a u Rusiji dobio odmor te će se momčadi priključiti sljedećeg tjedna odmah po povratku s američke turneje. Jasno je kako Portugalčev dolazak za 'staru damu' znači i ambicija više, no trener Juventusa Massimiliano Allegri pokušava smiriti strasti.

'Presretan sam što imam priliku trenirati i raditi s Cristianom Ronaldom. Ne moram objašnjavati o kakvom se izuzetnom nogometašu radi. Njegovo iskustvo za nas može biti dodatna prednost', kazao je Allegri koji ipak ima nekih dilema:

'Vidim previše uzbuđenja zbog njegovog transfera, a to nikako nije dobro. Uzbuđenje je među navijačima, među igračima, ljudima u klubu... Treba ipak malo smiriti strasti i očekivanja, ništa se ne može napraviti preko noći', oprezan je Allegri.

Sastao se talijanski stručnjak s Ronaldom, kratko su popričali.

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Šta sam rekao Ronaldu kada smo se vidjeli? Pričali smo o sreći, kao i o odluci koju je napravio, ali tada je bio njegov odmor i nisam želio pričati o nogometu. Zaslužio je da se odmori, imat ćemo dovoljno vremena za nove razgovore', otkrio je Massimiliano Allegri i na kraju zaključio:

'Cristiano je rođeni pobjednik i sada svi od njega očekuju da čini čuda u Juventusu. S jedne je strane to normalno, to mora biti tako, ali sama euforija mogla bi naštetiti atmosferi u i oko naše momčadi.