JAKO LOŠE ZAMJENE

Trener Juvea pod žestokim kritikama: Mandžo ti nije trebao!

17.03.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Talijanski mediji vrlo su kritični prema Massimilianu Allegriju nakon nesretnog ispadanja u produžetku iz Lige prvaka na gostovanju u Münchenu. Posebno im nije jasno zašto je izvadio Alvara Moratu i uveo nespremnog Marija Mandžukića...

Juventus je bio iznimno blizu izbacivanju jednog od favorita Lige prvaka, ali na kraju su navijači Stare dame ostali razočarani. Sve je bilo u rukama torinskog kluba: imao je u Münchenu 2:0 i prilike za treći pogodak, a onda je igra neobjašnjivo pala u samoj završnici i Bayernu je dopušteno da s dva gola izbori produžetak u kojem je na kraju pobijedio.

Talijanski mediji slažu se da je njihov prvak junački ispao, ali kritiziraju način na koji je Massimiliano Allegri vodio utakmicu u završnici. Naime, krenuo je pad nakon uvođenja Marija Mandžukića u 72. minuti umjesto na terenu najboljeg igrača Alvara Morate.

'Allegri je izvadio Moratu. Zašto?', pita se dnevnik Corriere dello Sport, smatrajući da nedovoljno oporavljeni Mandžukić nije mogao zamijeniti na pravi način Španjolca koji je dotad briljirao.

Talijani nisu impresionirani ni drugim promjenama. Allegri je uveo Storara umjesto Khedire i Pereyru umjesto Cuadrada i to nije donijelo ništa dobro na terenu, dok je Guardiola s Comanom i Alcantarom dobio igrače odluke, strijelce pogodaka u produžetku.



Mediji u susjednoj nam zemlji također žale zbog neopravdano poništenog gola Morate u prvom dijelu, promašaja njega i Cuadrada kad su imali prilike trećim golom dotući protivnika, kao i taktike bunkera u završnici koja je po tko zna koji put koštala neki od talijanskih nogometnih kolektiva.

Italija je ispadanjem Juventusa ostala bez predstavnika u Ligi prvaka, a u Europskoj ligi ostao je još samo Lazio i jasno je da je riječ o još jednoj europskoj sezoni za zaborav klubova s Apeninskog poluotoka...