Dambrauskas o derbiju

Trener Hajduka progovorio o pritisku navijača, a na poseban način dotakao se i Dinama: Ovo bi mogla biti ključna utakmica, ali...

19.04.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo (srijeda, 20. travnja, 19 sati, Arenasport 3, MAXtv) igraju zaostalu utakmicu 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas otvoreno je rekao što očekuje

Uoči ovog derbija, koji će se igrati na Poljudu gdje je Torcida najavila dolazak u velikom broju, Hajduk se nalazi na trećem mjestu s osvojenih 59 bodova, sedam manje od Dinama.

Stoga je jasno kako momčadi Valdasa Dambrauskasa, koji u prva dva derbija nije izgubio od Danama, igra samo pobjeda i tri boda kako bi ostali u utrci za titulu.

'Hajduk je već ove sezone pobijedio Dinamo i imamo snage pobijediti ih opet, ali ne očekujem da će biti lako. Velika je važnost ove utakmice jer ih imalo malo do kraja sezone i sve manje prostora za pogreške. Ne očekujem atraktivnu utakmicu i moramo respektirati protivnika. Ako osvoje jedan bod to je dobro za njih i ne očekujem otvorenu utakmicu. Pokušat ćemo iskoristiti naše prilike', kazao je otvoreno Dambrauskas koji ne bježi od odgovornosti.

Dakle, opcija je samo pobjeda.

'Da, očekujemo pobjedu. Pripremamo se za pobjedu i moramo preuzeti taj rizik. Sutra je derbi i to je posebna utakmica tako da se svašta može dogoditi. Važno je samopouzdanje, agresivnost, raspoloženje... Morat ćemo riskirati. Velike utakmice pobjeđuju veliki igrači, moramo sutra u sastav staviti velike igrače. Atmosfera i navijači dati će nam vjetar u leđa i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Što se igrača tiće Nikola Kalinić i Ferro treniraju i bit će spremni. Grgić i Atanasov nisu još spremni, nedostaje im još desetak dana. A Katić je suspendiran...', dodao je Dambrauskas.

Naravno, jedna od tema bili su i navijači jer činjenica jest kako igre u zadnje vrijeme nisu sjajne, a čili su se i zvižduci. Na pitanje osjeća li se pritisak navijača, iskreno je rekao:

'Ne bismo trebali misliti kako nje to pritisak, nego odgovornost i prilika da uzvratimo navijačima. Možemo im uzvratiti trudom i zalaganjem i time da napravimo sve za pobjedu. Taj pritisak je odgovornost i privilegija. Mislim da bi tisuće igrača voljele da su se osjećali kao igrači Hajduka jučer na treningu', kazao je Dambrauskas aludirajući na spektakl koji je napravila Torcida, a koji možete vidjeti u video prilogu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Hajduk, trening uoči derbija s Dinamom, 18.4.2022. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL

No, dotakao se i vruće teme jer ipak je ovo ključna utakmica za Hajduk, kada je nastavak sezone u pitanju.

'Ako pogledate na tablicu, ovo bi mogla biti ključna utakmica i zato ne smijemo kalkulirati. Mi moramo pobijediti, ili prestati sanjati i moramo misliti samo o pobjedi te o tome da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. Samo pobjeda dolazi u obzir.'

Očekivano, Dambrauskas je nekoliko riječi kazao i o Dinamu koji je u kratkim crtama analizirao:

'Dinamo je velika momčad. Ranije smo navikli da su napadačka momčad, sada su racionalniji i igraju na rezultat. Mali detalji mogu presuditi. U posljednjih nekoliko derbija stvarali smo prilike koje su nas mogle odvesti prema nečemu većem, no nisu. Što se Dinama tiče analizirali smo ih i sutra nam je potrebna ta čarolija kako bismo svi bili ujedinjeni i da pokušamo iskoristiti energiju koju će nam dati navijači ', poslao je svima jasnu poruku Dambrauskas.

  • +9
Hajduk - Gorica (31. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Hrvatska 1. liga

Šibenik-Slaven Belupo2:1
Osijek-Hrvatski dragovoljac2:1
Lokomotiva-Rijeka2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb30206466
2.Osijek311810364
3.Hajduk30178559
4.Rijeka311741055
5.Lokomotiva3111101043
6.Gorica311171340
7.Slaven Belupo31861730
8.Šibenik31851829
9.Istra 196131681726
10.Hrvatski dragovoljac31362215

Sljedeće utakmice

20.4.Hajduk-Dinamo Zagreb
22.4.Hrvatski dragovoljac-Šibenik
23.4.Istra 1961-Lokomotiva
23.4.Rijeka-Osijek
24.4.Slaven Belupo-Hajduk
Hajduk - Dinamo 0:0, 27. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal