ht prva liga

Trener Hajduka najavio je Jadranski derbi, ali za navijače 'bilih' nema previše dobrih vijesti...

20.11.2021 u 13:47

Bionic
Reading

Rijeka u nedjelju (21. studenog, 17.30 sati, Arenasport 3, MAXtv) na Rujevici dočekuje Hajduk. 'Bili' na ovaj Jadranski derbi dolaze s novim trenerom Valdasom Dambrauskasom, ali bez nekoliko važnih igrača

'Imamo dobru, karakternu grupu igrača. Svi su se s reprezentativnih okupljanja vratili bez ikakvih problema, od četvrtka treniramo u kompletnom sastavu. Imali smo i video analizu, sve su informacije na stolu. Svaki dan želimo napredovati i to naravno hoćemo potvrditi u nedjelju', rekao je novi trener Hajduka Valdas Dambrauskas uoči derbija s Rijekom.

No, nije sve baš tako sjajno, ozljede remete njegove planove...

'Filip Krovinović nije potpuno spreman, ide s nama u Rijeku, ali više kao podrška. U bliskoj budućnosti ćemo ga imati na raspolaganju. Doduše, napravit ćemo jedan kasni test za Krovinovića uoči same utakmice, ali ne očekujemo njegov nastup u nedjelju. Vuković ne ide s nama, još uvijek je izvan treninga', otkrio je Dambrauskas koji ne može računati ni na Fossatija i Čuića.

'Rijeka je vrlo dobro vođena, organizirana momčad. Uz to, pripremam svoju ekipu da idemo igrati protiv lidera prvenstva. Sve je tu jasno, vidim Rijeku kao momčad s najviše bodova i najviše postignutih golova. Ne gledam što će biti nakon Rijeka, samo mislim na nedjelju, jer je to najvažnija utakmica. Međutim, vjerujem da ćemo igrati dobro utakmicu u Rijeci', optimističan je Dambrauskas iako su 'bili' po efikasnosti tek peta momčad HT Prve lige s 20 zabijenih golova.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
Hajduk - Hrvatski dragovoljac (15. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

'Imam mišljenje o svemu, tako i o realizaciji. Komplicirano je objašnjenje, s očekivanjima i stvarnosti. Istina je, u segmentu realizacije smo ispod očekivanja, a najbolji smo u stvaranju šansi. Rijeka je najbolja u golovima s distance, devet su golova postigli na taj način što nije uobičajeno. Na taj dio moramo obratiti pozornost, kao i na kontranapade Rijeke, što je također segment u kojem su jako opasni', otkriva Dambrauskas i dodaje:

'Nogomet je sport u kojem možeš svaki tjedan mijenjati stanje stvari. To je privilegija nogometa, ono što najviše raduje u ovom poslu. Moramo pokazati da je Hajduk kvalitetan da bi nadmašio protivnika. Ako želiš raditi, napredovati, u budućnosti moramo igrati kao velika momčad. Za trenera je ovo lagana utakmica, ne morate puno pričati, posebno o podcjenjivanju, jer svi su motivirani. Jedino što mogu obećati, igrat ćemo s ambicijom, igrat ćemo na pobjedu.'

Otkrio je Dambrauskas i najveće adute u protivničkim redovima...

'Drmić je vrhunska klasa napadača s velikim rasponom rješenja. Međutim, nitko ne može sam donijeti pobjedu. Rijeka je i Murić, Abass, Ampem, Pavičić, Vučkić, svi znaju kako igrati i dobro se poznaju. Zato ne gledam jednog igrača, nego gledam kako ćemo zaustaviti suparničku momčad. I kako ćemo mi pokazati sve ono što znamo i možemo. Tomić radi sjajan posao, momčad je organizirana i ima jasnu viziju igre. Snažna s brzom tranzicijom igre prema naprijed, ali i kada izgube loptu brzo se vraćaju i štite svoja vrata. Odlično su vođena momčad, posebno u kontranapadu. Trener je izvukao sve iz momčadi koja evidentno pruža svoj maksimum. Imaju Riječani svoje "alate" za pobjedu, ali imaju i slabosti o kojima neću govoriti. Međutim jasno je da možemo iskoristiti njihove slabosti. Imamo i mi svoju snagu, možemo napraviti puno u tim njihovim slabostima', zaključio je Valdas Dambrauskas.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Osijek15:00
Istra 1961-Šibenik17:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka1493230
2.Osijek1493230
3.Dinamo Zagreb1383227
4.Hajduk1473424
5.Lokomotiva1563621
6.Gorica1563621
7.Šibenik1543815
8.Istra 19611443715
9.Slaven Belupo1634913
10.Hrvatski dragovoljac1614117

Sljedeće utakmice

21.11.Gorica-Lokomotiva
21.11.Rijeka-Hajduk
26.11.Osijek-Lokomotiva
26.11.Hajduk-Istra 1961
27.11.Hrvatski dragovoljac-Gorica