iskreni Arne Slot

Trener Feyenoorda o ozljedi Hrvata kojeg su skupo platili; ako je ovo točno...

23.09.2023 u 13:18

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski veznjak Luka Ivanušec na utakmici Lige prvaka protiv Celtica teško ozlijedio gležanj, nagađa se kad bi se mogao vratiti na trener

Prve prognoze nisu bile najbolje jer je njegov gležanj jako loše izgledao. Zbog svega je jako zabrinut bio i trener Feyenoorda Arne Slot koji je odmah znao da Ivanušec, skupo pojačanje iz Dinama (platili su ga 7,8 milijuna eura + bonuse), neće moči igrati u derbiju protiv Ajaxa.

>> Trener Feyenoorda ostao u šoku zbog Ivanušecove ozljede: Kad to vidite…

Ali isto tako je ozljeda zabrinula i izbornika Zlatka Dalića jer hrvatska reprezentacija, kvalifikacijama za Euro 2024., 12. listopada igra protiv Turske u Osijeku, a tri dana kasnije protiv Walesa u gostima.

Ubrzo nakon ozljede nizozemski mediji objavili su kako će 24-godišnji Ivanušec zbog istegnuća ligamenata u gležnju morati mirovati nekoliko tjedana.

No, ubrzo se oglasio trener momčadi Arne Slot koji je očito uvjeren kako će se Hrvat vratiti puno prije. Malo ga je zatekli pitanje o ozljedama pa je filozofski odgovorio:

'Kad su u pitanju ozljede, onda se uvijek malo mora produžiti vrijeme oporavka. U protivnom bih stalno morao odgovarati na pitanje tipa: 'Ej, rekli ste da će se vratiti prošli tjedan, a još ga nema. Radi li liječnička služba dobro svoj posao?’ Eto, zbog toga skoro svi klubovi uvijek odgađaju vrijeme povratka igrača nakon ozljede', kazao je Slot dodavši o Ivanušecu:

'I kad je on u pitanju, odmah smo rekli da ga neće biti nekoliko tjedana, ali to ne znači da će to nužno biti četiri ili pet. Mogao bi se vratiti ranije.'

Sudeći po praksi iz košarke i rukometa, gdje su uganuća gležnja čest slučaj, ljudi bliski klubu uvjereni su kako će Ivanušec za Feyenoord zaigrati dva tjedna nakon ozljede. Konkretno, ozlijedio se 19. rujna, a utakmica na kojoj se očekuje njegov povratak u punoj minutaži je ona 4. listopada u Ligi prvaka u gostima kod Atletico Madrida.

Ako se to ostvari onda nema problema kad je u pitanju Hrvatska…

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL