Kartal o incidentu

Trener Fenerbahčea pričao o Livakoviću i radikalnom potezu kluba: Razgovarat ćemo…

25.03.2024 u 14:22

Bionic
Reading

Još se nije stišala zbrka koja se dogodila tijekom turskog derbija između Trabzonspora i Fenerbahčea (2:3)

Na toj utakmici hrvatski golman Dominik Livaković, koji je član Fenerbahčea, prvo je pogođen predmetom u bradu (zaradio je krvavi ožilja), a nakon toga je kad je žurio prema svlačionici dobio od strane huligana udarac u glavu.

>> Kaos u Turskoj. Livaković pogođen nepoznatim predmetom u glavu pa udaren

Cijeli ovaj incident naljutio je čelnike Fenerbahčea da čak razmišljaju o istupanju iz lige. To bi bio zaista radikalan potez, ali svima je jasno da ovako dalje ne može.

'Livaković je znao da je pogriješio kod gola, potrčao je prema meni i stidljivo me zagrlio. Bio bi slomljen da smo izgubili. Tresao se od bijesa, bio je uplakan, pa sam i ja njega zagrlio. Kao da mi je htio reći: ‘Sram me, ali pobijedili smo.’ Kad sam krenuo prema centru, susreo sam trenera Trabzonspora (Abdullah Avci, op. a.). Ponašao se kao gospodin, rekao je: ‘Čestitam na pobjedi. Biste li odveli igrače u svlačionicu?’, kazao je trener Fenerbahčea Ismail Kartal, prenosi Sportklub.

Još je dodao o čemu su pričali na terenu prije nego je nastao totalni kaos:

'Rekao sam mu OK, okrenuo se i vidio igrače kako slave. U tom je trenutku maskirani lik uletio na teren. Počeo je kaos i rekao sam igračima da idemo unutra. Netko je napadao mog igrača, imao je nekakav veliki predmet. Da je moj igrač pritom ozlijeđen i da mu je završena karijera, tko bi bio kriv?', pita se Kartal.

Također treba reći kako je odmah nakon utakmice Livaković krenuo prema Zagrebu na okupljanje reprezentacije, a Kartal je najavio razgovor s njim kad se vrati nakon finala protiv Egipta:

'Livaković je jako emotivan dečko, on je introvert. Trenutno je s hrvatskom reprezentacijom, razgovarat ćemo kada se vrati. Njegov otac i obitelj su na nogama u Hrvatskoj. Imamo 14 reprezentativaca, tko ima toliko? Unatoč tome, borimo se u Europi i turskom prvenstvu. Unatoč ozljedama i nepravdi koju proživljavamo od početka sezone, nastavljamo svoj put. Igrači su uzrujani, ne odobravaju ovo što se dogodilo. Pitaju se zašto se drugi tako odnose prema nama. Puno toga čujem od svojih igrača o tome što se događa na terenu. Dan i noć radimo za uspjeh', dodao je Kartal.

No, svi se pitaju u kojem će smjeru ovo sve ići i hoće li se nakon ovog incidenta, koji srećom nije završio s težim posljedicama, nešto promijeniti u turskom prvenstvu po pitanju sigurnosti.

Jer zaista nikome ne treba da zbog svega što se događa moćni Fenerbahče istupi iz lige.

  • +26
Kairo: Hrvatska nogometna reprezentacija; 'Vatreni' obišli piramide Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL