okupljanje 'vatrenih'

Izbornik Dalić otkrio u kakvom je stanju Dominik Livaković te koje će još igrače pozvati

18.03.2024 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči nastupa na pripremnom turniru u Egiptu. Uz 'vatrene' će na turniru nastupiti domaćin Egipt te Novi Zeland i naš prvi protivnik Tunis (subota, 23. ožujka, 21 sat), a izbornik Zlatko Dalić se obratio javnosti

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu te će se pripremati za nastup na pripremnom turniru u Egiptu gdje će 'vatreni' igrati protiv Tunisa (subota, 23. ožujka, 21 sat), dok drugi par čine domaćin Egipat i Novi Zeland. Prvog dana okupljanja javnosti se obratio izbornik Zlatko Dalić.

Pred našim je nogometašima i navijačima izuzetno zanimljiv dan jer će u 18 sati HNS predstaviti novi dizajn dresova u kojem će reprezentacija nastupiti na Europskom prvenstvu.

'Pred nama su dvije prijateljske utakmice, jedan turnir koji ćemo iskoristit za druženje i pripremu onoga što nas čeka na Euru. Sada su dva prvenstva u završnoj fazi, veliki je pritisak na našim igračima, mislim da će im ovo dobro doći. Napunit će baterije', započeo je izbornik Zlatko Dalić te otkrio:

'Doći će do promjena, ozlijedili su se Šutalo i Baturina, doći će u Zagreb napraviti preglede, a naša ekipa će ocijeniti u kakvom su stanju. Nećemo forsirati, ako ima ikakvih problema, oni će se vratiti u klubove, a tijekom dana ćemo pozvati jednog ili dva igrača da se priključe ekipi.'

Svi su zabrinuti za Dominika Livakovića, kakva je situacija s njim nakon jučerašnjeg napada?

'Javio se da je sve u redu. Dobio je udarac, ali je spreman, ništa strašno. Izgledalo je to sve s njim ružno, ali on dolazi, sve je u redu', prenosi dobre vijesti Dalić koji je prokomentiroa i sjajne igre Ante Budimira, je li on naša prva špica?

'Ante Budimir se svojom formom i igrama vratio u krug reprezentacije. Ove dvije utakmice iskoristit ćemo da damo šansu svima. Zabio je 15 golova. Igra dobro, konstantno, zavrijedio je biti na popisu. Golom nas je odveo na Euro. Zaista je neupitan. Dat ću u ove dvije utakmice šansu svima.'

Reprezentacija će umjesto u Abu Dhabiju igrati u Egiptu, koliko je promjena lokacije utjecala na pripremu momčadi?

'Prvi plan je bio Abu Dhabi, ali znate da se promijenilo višom silom. Malo je to poremetilo planove pa smo produžili boravak u Zagrebu, tek u četvrtak idemo tamo. Nova lokacija će biti više nogometna nego što bi bilo u Abu Dhabiju. Bit će prava nogometna atmosfera. Malo nas je poremetilo, ali ne previše. Isti su protivnici, iste su utakmice, želimo sve pobijediti. Imao šansu za revanš protiv Tunisa od kojeg smo izgubili u Varaždinu. Želim da to bude jedna dobra atmosfera u momčadi', kaže Dalić koji se dotakao i dolaska Ivana Perišića na okupljanje 'vatrenih':

  • +9
Zlatko Dalić, 18.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ivan je s nama, danas će doći na okupljanje i bit će do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje na licu mjesta. Stalno se čujemo, znamo da ide na bolje, ali najvažnije je da ne smije žuriti. Znam koja je njegova želja i emocija za Hajduk i reprezentaciju, ali mora jako paziti. Ako prerano zaigra, to bi moglo biti kobno. On to zna, puno o tome razmišlja i neće igrati dok ne bude potpuno spreman. O detaljima i terminima ne mogu govoriti jer toliko ne znam. To će on sam odlučiti s doktorima, ali po meni je jako važno da ne požuri i ne igra dok nije na 100 posto. Mi ga u reprezentaciji nećemo forsirati, ali ga čekamo na pripremama u lipnju i nadam se da će tad odigrati neku utakmicu. Bez njega smo puno slabiji. Razgovarat ću s njim i molit ću da bude racionalan i objektivan u toj situaciji i da ne žuri. Vidjet ćemo hoće li ići s nama u Kairo, nema potrebe da ga vučemo dolje, ako nije na top nivou.'

Koji će igrači ući s pretpoziva ako Šutalo i Baturina definitivno otpadu zbog ozljeda?

'Nemamo puno izbora oko toga, napravit ćemo sad sastanak. Jako mi je žao da Luka Sučić ne može biti s nama zbog ozljede već drugi put, on bi sigurno bio tu. Dva igrača ćemo sigurno zvati, ali vidjet ćemo danas koga. Marco Pašalić pao je u formi, sad se opet diže... Otvorila se pozicija u obrani. Tu je Borna Barišić, pa Ćaleta-Car... Žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. Imamo taj problem s igračima koji su blizu reprezentacije, ali ne igraju u klubovima. O svemu ćemo vas obavijestiti tijekom dana', kaže Dalić.