čekaju ih teške kazne

Zbog napada na Dominika Livakovića i nasilja nakon utakmice za sada je uhićeno 12 osoba

18.03.2024 u 14:18

Bionic
Reading

Dvanaest je osoba uhićeno nakon nasilja koje je izbilo u nedjelju poslije utakmice turskog nogometnog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea, objavio je turski ministar unutarnjih poslova

'Uhićeno je 12 osoba identificiranih kao uključene u incidente koji su se dogodili nakon utakmice između Trabzonspora i Fenerbahčea', rekao je Ali Yerlikaya.

Stotine navijača upalo je u nedjelju navečer na teren stadiona Trabzonspora nakon zvižduka suca kojim je označen kraj utakmice koju je njihova momčad izgubila (3:2), dok su igrači istanbulskog Fenerbahčea slavili pobjedu.

Navijači su prijetili i nasrnuli na igrače i trenera istanbulskog kluba te golmana Fenerbahčea Dominika Livakovića koji je pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.

>> kukavički napad na Dominika Livakovića pogledajte OVDJE

'Apsolutno neprihvatljivo nasilje kojemu nema mjesta u našem sportu, na terenu ili izvan njega', reagirao je šef FIFA-e Gianni Infantino na Instagramu.

'Svi igrači moraju biti sigurni kako bi se bavili ovim sportom bilo gdje u svijetu', nastavio je 'pozivajući nadležne vlasti da osiguraju da se to poštuje na svim razinama i da odgovorni za događaje koji su šokirali ljude u Trabzonu odgovaraju za svoja djela'.

  • +11
Trabzonspor - Fenerbahče, turska liga, neredi navijača, 17.3.2024. Izvor: EPA / Autor: STR

Osim navijača koji su upali na teren, uhićeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je turski ministar.

Osuđujući 'neprihvatljive' događaje, Turski nogometni savez (TFF) objavio je u nedjelju da će 'odgovornima za te incidente biti izrečene kaznene sankcije'.

Standings provided by Sofascore