ODBOJKAŠKI SAN UZ SAVU

Trener Dobrić prodao bi stan za mladostašice

14.03.2011 u 11:04

Bionic
Reading

Vinko Dobrić (60) početkom godine vratio se pun zanosa na kormilo ženskog odbojkaškog kluba Mladost. Njegov optimizam je zarazan, a uvjeren je da će sadašnja generacija mladostašica jednog dana ostvariti ono što su nekoć, devedesetih, dosezale njihove slavne prethodnice pojačane ruskim internacionalkama

'Pazite, to su buduće europske prvakinje', rekao je Dobrić fotoreporterima tportala pri snimanju svojih izabranica.

Da možda ne pretjerujete? – priupitali smo poluglasno, no Dobrić je ustrajao:

'Prodao bih stan za tu mladu generaciju! Riječ je o igračicama od 17 do 21 godine. Samo jedna među njima, Poljakinja Anna Zirdum, 26-godišnjakinja je, a i ona će se još naigrati.'

Kime je to oduševljen Dobrić? Da ga probudite u pola noći, izrecitirao bi svaku pojedinost sastava koji vježba s nepomućenom vjerom u povratak na hrvatski i europski vrh. To su tehničarke Antea Tadić i Marcella Šain, korektorica Anamarija Miljak, srednje blokerice Danica Uljević, Bernarda Čutuk, Lara Vukasović i Jelena Šunjić, primačice-pucačice Nikolina Jelić, Matea Magdić, Karla Klarić i Ana Marija Bazina, a na mjestu libera nezaobilazne Petra Linarić, Kristina Tucaković i Anna Zirdum.

Njihova prosječna visina je 190 centimetara!

Njihov potencijal Dobrić uspoređuje s generacijom mladostašica koju je vježbao 1986. Bile su to njegova današnja pomoćnica Marija Anzulović, pa Danijela i Tanja Bilbija, Snježana Azenić, Gordana Malević, Gordana Čutura i Sergeja Lorber.

Mladostašice su zasad u gornjem domu ligaške ljestvice, ali Dobrić podvlači:

'Mladost naprosto mora biti Mladost, a to znači ne pri vrhu nego na vrhu, ne dobra nego odlična.'

Baš onakva kakva je bila Mladost iz devedesetih, koja je, s 'kosturom' iz osamdesetih, ojačana Ruskinjama, poslije dala i najbolju svjetsku igračicu Barbaru Jelić.