priželjkuje čudo

Trener Sparte Prag uoči uzvrata s Dinamom upozorio svoje igrače: Bio sam razočaran...

30.08.2023 u 17:35

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (četvrtak, 31. kolovoza, 19 sati, MAXSport, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu doigravanja za Europsku ligu u gostima kod Sparte Prag. 'Modri' su na Maksimiru slavili 3:1, a susret je najavio trener Sparte, danski strateg Brian Priske

'Želimo igrati Europsku ligu! I dalje je velika razlika između Europske i Konferencijske lige, u natjecateljskom i u financijskom smislu, nadam se da možemo nadoknaditi minus iz Zagreba', rekao je u uvodu trener Sparte Prag Brian Priske.

Na Maksimiru je Sparta izgubila 3:1, ali Priske ne misli odustati od svoje nogometne filozofije...

'Definitivno znam tko će startati, imam udarnu postavu. Nećemo mijenjati naš način igre, nema nikakve potrebe. Želimo se nametnuti i dominirati, to smo jednim dijelom učinili i u Zagrebu. I moramo biti kudikamo koncentriraniji u obrani, u Zagrebu smo dva gola primili nakon protunapada, to je bilo nedopustivo. Ne smijemo komplicirati, moramo igrati jednostavno i biti 'budni' prilikom prekida', kaže Priske koji se osvrnuo i na Dinamo:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ne vjerujem da će Dinamo doći ovdje sa željom da se nametne i dominira u posjedu lopte. Hrvati imaju dobar i rezultat i čekat će priliku za kontru, kao što su čekali i dočekali u prvoj utakmici. Ovaj će dvoboj biti ispit našeg strpljenja, kvalitete i pogotovo donošenja dobrih odluka tijekom utakmice. Uvijek, naime, planirate i zamišljate u kojem bi smjeru utakmica mogla krenuti, ali isto tako uvijek morate biti spremni i za 'plan B', ne krene li sve onako kako ste zamislili. Vjerujem da će utakmica u Pragu biti slična onoj iz Zagreba, samo se nadam da nećemo ponoviti pogreške. Bio sam razočaran načinom na koji smo primili golove, a vidjeli smo i da nam je u napadačkom dijelu igre nedostajala pojedinačna kvaliteta. Nadam se stoga da će neki igrači na sebe preuzeti više odgovornosti i odigrati bolje nego u Zagrebu, na toj smo utakmici uputili samo dva udarca prema suparničkom golu. Naši napadači, Olatunji i Kuchta, imali su prilike za postizanje golova, nisu ih iskoristili...'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Na tribinama neće biti Dinamovih navijača, je li to prednost za Spartu?

'Neće to biti izravna prednost, sve se odlučuje na terenu. Ali trebat će nam pomoć naših navijača, koji svojim bodrenjem mogu utjecati na igru, posebno u ovako jakim, europskim utakmicama. Nadam se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti u našoj Epet Areni', zaključio je trener Sparte Prag Brian Priske.