BJELICA O ždrijeBU

Trener Dinama iznenadio izjavom nakon što je doznao protivnike u Europi

31.08.2018 u 15:02

Bionic
Reading

Nakon što je u Monte Carlu održan ždrijeb skupina nogometne Europske lige te je zagrebački Dinamo doznao kako će mu protivnici biti belgijski Anderlecht, turski Fenerbahče i slovački Spartak Trnava, oglasio se trener Nenad Bjelica

Nakon detaljnije analize ždrijeba skupina nogometne Europske lige čini se kako je Dinamo imao malo sreće jer je prije svega iz najsnažnije jakosne skupine izbjegao vrlo moćne protivnike kao što su engleski Chelsea i Arsenal, španjolski Villarreal i Sevilla, zatim talijanski Lazio ili grčki Olympiacos.

Ples kuglica odlučio je kako će Dinamo ove sezone igrati u grupnoj fazi s Anderlechtom (Belgija), Fenerbahčeom (Turska) i Spartakom iz Trnave (Slovačka), a komentar je dao trener Nenad Bjelica:

'Bilo je tu malo ekipa koje možete zaželjeti u svojoj skupini jer su sve jako dobre momčadi. Dobili smo tri protivnika s kojima se možemo nositi. Svi su vrlo kvalitetni protivnici - Spartak Trnava prvak je svoje zemlje, Anderlecht je godinama u vrhu belgijskog nogometa i Fenerbahče je među tri, četiri turska kluba, uvijek u vrhu. Atraktivni su protivnici i pozitivno je to što to nisu predaleka putovanja. Sve je blizu i nećemo imati dodatne napore koje smo imali recimo putovanjem u Astanu. Moglo je ispasti bolje, moglo je biti gore, ali zadovoljni smo. Treba se najbolje moguće pripremiti za svakog protivnika i vjerujem da u šest utakmica imamo šanse za pobjede', kazao je Bjelica, a još uvijek žali za propuštenom prilikom protiv Young Boysa i plasmanom u Ligu prvaka.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Na pitanje je li skupina prolazna, a to znači da bi Dinamo nakon daleke 1970. napokon mogao dočekati proljeće u Europi, Bjelica je hladne glave rekao:

'Prolazna je skupina i mislim da su to protivnici s kojima će se Dinamo moći nositi. Arsenal, Chelsea, Sevilla i drugi veliki klubovi takve utakmice znaju igrati s drugim momčadima, a naši protivnici igrat će sigurno s najboljim sastavima. Time nije olakšan naš posao, ali mislim da se možemo nositi sa svima. Manje-više Anderlecht i Fenerbahče u rangu su Astane i Young Boysa; Spartak Trnava možda je nivo Hapoela. Sa svima smo se njima dobro nosili, vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da će detalji odlučivati', rekao je Bjelica, čime je neke iznenadio jer ipak Dinamo čeka proljeće u Europi punih 49 godina...

S obzirom na to što je momčad prikazala ove sezone, s naglaskom na kvalifikacije za Ligu prvaka, Bjelica je opravdano optimističan na početku novog europskog natjecanja:

'Želimo proći dalje i mislimo da imamo šanse. Ne zato što smo dobili ovu skupinu, jer i da je bolja skupina - vjerovali bismo u prolaz. Ekipa je do sada pokazala da ima dovoljno kvalitete i da se dobro nosi s tipovima momčadi koje smo prošli ili koje smo sada dobili. Mislim da imamo dovoljno snage i energije da Dinamo na kraju zauzme jedno od dva prva mjesta', poslao je jasnu poruku Bjelica.

Na pitanje hoće li nastup Dinama u Europskoj ligi utjecati na domaća natjecanja, HT Prvu ligu i kup, mirno je rekao:

'Ritam utakmica bit će dosta naporan. Nakon stanke imamo sedam utakmica u tri tjedna. Imamo širok kadar, to je bitno, svi igrači su već nastupili i mislim da su svi dovoljno kvalitetni da se nose s nadolazećim naporima. Prvenstvo, kup, Europska liga... Svi će dobiti minute, samo svi moraju biti spremni za igru. Mislim da grupa Europske lige neće biti veliki problem jer vjerujem u sve svoje igrače. A to znači da nemam 12 igrača, nego preko 25 igrača', za kraj je rekao Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Skupine Europske lige

  • Skupina A: Bayer Leverkusen (Njem), Ludogorec (Bug), Zürich (Švi), AEK Larnaca (Cip)
  • Skupina B: Salzburg (Aut), Celtic (Ško), RB Leipzig (Njem), Rosenborg (Nor)
  • Skupina C: Zenit (Rus), Kopenhagen (Dan), Bordeaux (Fra), Slavia Prag (Češ)
  • Skupina D: Anderlecht (Bel), Fenerbahče (Tur), DINAMO ZAGREB (HRV), Spartak Trnava (Slk)
  • Skupina E: Arsenal (Eng), Sporting CP (Por), Karabag (Aze), Vorskla Poltava (Ukr)
  • Skupina F: Olympiacos (Grč), AC Milan (Ita), Real Betis (Špa), F91 Dudelange (Luk)
  • Skupina G: Villarreal (Špa), Rapid Beč (Aut), Spartak Moskva (Rus), Rangers (Ško)
  • Skupina H: Lazio (Ita), Olympique Marseille (Fra), Eintracht Frankfurt (Njem), Apollon (Cip)
  • Skupina I: Bešiktaš (Tur), Genk (Bel), Malmoe (Šve), Sarpsborg (Nor)
  • Skupina J: Sevilla (Špa), Krasnodar (Rus), Standard Liege (Bel), Akhisar Belediyespor (Tur)
  • Skupina K: Dinamo Kijev (Ukr), Astana (Kaz), Rennes (Fra), Jablonec (Češ)
  • Skupina L: Chelsea (Eng), PAOK (Grč), BATE Borisov (Bje), Vidi (Mađ)
  • +11
Liga prvaka, 4. pretkolo: Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL