Borba za ligu prvaka

Trener Dinama Čačić ima veliku dilemu oko udarnih 11 igrača s kojima napada norveškog prvaka koji kod kuće nije izgubio godinu dana!

16.08.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u utorak od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) igra protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta prvu utakmicu play-offa za nastup u jednoj od skupina Lige prvaka, a mnoge zanima s kojih će 11 igrača trener Modrih Ante Čačić započeti utakmicu

Prije tri dana u najvećem hrvatskom derbiju između Dinama i Hajduka trener domaćih Ante Čačić mnoge je iznenadio udarnim sastavom: Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić - Ademi, Mišić - Špikić, Baturina, Ivanušec – Petković.

Naime, Čačić je u derbiju protiv Hajduka na klupi ostavio Mislava Oršića i Josipa Drmića, tandem koji igra u sjajnoj formi ove sezone (vidjela se klasa kad su ušli u igru), a u prvih 11 počeo je Bruno Petković koji je odigrao vrlo dobro.

Sastav koji je započeo protiv Hajduka ima veze s taktikom, ali i s utakmicom play-offa za nastup u jednoj od skupina Lige prvaka jer je trebalo neke igrače i odmoriti, pogotovo Oršića i Drmića.

Stoga je jasno kako Čačić ima slatkih briga oko slaganja udarnog sastava, ali za očekivati je kako će se Oršić i Drmić vratiti među prvih 11, a Petković bi mogao preseliti na klupu. Upravo je napadačka linija najveća Čačićeva dilema jer nepisano je pravilo da se pobjednička momčad - ne mijenja. Isto tako je pitanje je li preriskantno igrati s napadačkom taktikom u tako važnoj utakmici koja Dinamu može donijeti pravo bogatstvo, vjerojatno više od 30 milijuna eura.

Ono što također poziva na respekt kod igrača Dinama jest činjenica kako sastav Bodo/Glimta domaću utakmicu nije izgubio više od jedne godine dana (zadnji poraz 7. srpnja 2021.).

  • +22
Dinamovi nogometaši putuju u Norvešku Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Također treba reći kako je Ante Čačić četiri igrača ostavio u Zagrebu, a to su: Danijel Štefulj koji nije prijavljen za ovu fazu natjecanja, zatim mladi Gabrijel Rukavina koji nije u sastavu, a zbog ozljeda nisu putovali u Norvešku Josip Šutalo i Kevin Catherine-Theophile.

'Igramo protiv domaćina koji zaslužuje svaki respekt, koji će učiniti sve za dobar rezultat u prvoj utakmici. Isto tako mi ćemo učiniti sve da napravimo čvrsti korak prema Ligi prvaka. Zato očekujem jako dobru utakmicu', rekao je trener Dinama Ante Čačić dodavši kako je momčad u posljednje dvije utakmice pokazala da je u dobrom tonusu.

VIDEO sažetak derbija protiv Hajduka pogledajte u prilogu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport