ZA TPORTAL

Zabijao je za Dinamo i Hajduk, osvajao s oba kluba trofeje, a nakon subotnjeg derbija ima jasan stav oko toga što je presudilo pobjednika!

14.08.2022 u 12:29

Bionic
Reading

U najvećem hrvatskom derbiju na Maksimiru je Dinamo svladao Hajduk 4:1, a susret je prokomentirao nekadašnji golgeter Ardian Kozniku koji je nosio dres oba kluba

'Modri' su pred oko 14 tisuća gledatelja svladali najvećeg rivala u hrvatskom nogometu. Hajduk je poveo fenomenalnim golom Atanasova u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali su u drugom poluvremenu nogometaši Dinama preokrenuli sjajnim golovima Baturine, Ademija, Gojaka i Oršića za zasluženu pobjedu s kojom su se učvrstili na vrhu SuperSport HNL-a.

>> Je li ovo ključni trenutak derbija? Hajdukovi navijači već su vidjeli loptu u golu, a na kraju se nesretni Marko Livaja uhvatio za glavu!

Derbi je gledao i Ardian Kozniku, bivši hrvatski reprezentativac koji je tijekom karijere zabijao za oba naša najtrofejnija kluba te je s Dinamom i Hajdukom osvojio i četiri naslova prvaka, sa svakim po dva.

'Što reći za derbi? Prije svega prava atmosfera, obje momčadi su pokazale odličan nogomet, igrale su otvoreno. Dinamo i Hajduk su pokazali da su na dobrom putu', rekao je Kozniku pa se osvrnuo na tijek utakmice i razloge zašto je došlo do preokreta.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Iako je Hajduk vodio, Dinamo je držao pod kontrolom igru. Nogomet je takav, Hajduk je imao rezultat, ali zamjene koje su napravljene nisu bile adekvatne, S druge strane Dinamo je nastavio s dobrom igrom, a njemu su zamjene donijele pozitivno, a Hajduku ne. Zaslužena pobjeda Dinama.'

  • +23
Dinamo slavi s navijačima nakon pobjede u derbiju, 13.08.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Još je nešto želio dodati, a poslao je poruku Dinamu i Hajduku…

'I jednom i drugom klubu, u kojima sam igrao, želim sve naj, naj, najbolje. Uživao sam u utakmici, za mene je bila fantastična, puno toga dobroga se vidjelo. Svaka čast svima akterima derbija', završio je Kozniku.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore