Tottenham gledao Lepinjicu

Trener Bišćan od tinejdžera napravio igrača za kojim su poludjeli bogati klubovi; evo koliko je milijuna eura u igri

23.05.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Mladi igrač Rijeke Ivan Lepinjica postao je priča dana nakon što se pojavila informacija kako su ga na finalu Kupa Hrvatske u Rijeci došli uživo vidjeti predstavnici engleskog Tottenhama

Od prije je poznata informacija kako već mjesecima nekoliko klubova iz Serie A prati 19-godišnjeg zadnjeg veznog Ivana Lepinjicu među kojima je najkonkretniji Udinese. Navodno ga prate još Atalanta – koja lovi nastup u Ligi prvaka – te Fiorentina koja je poznata kao momčad u kojoj su Hrvati cijenjeni. Neko vrijeme prati ga i Sampdoria.

>>> Talijani poludjeli za mladim Hrvatom: Strašan transfer na pomolu, Rijeci se smiješi velik novac…

No, sada kada je postalo jasno kako se u cijelu priču uključio moćni Tottenham jasno je kako bi odšteta od pet milijuna eura koja se spominjala mogla još malo porasti. Zbog svega u HNK Rijeka trljaju ruke jer bi na tinejdžeru, koji je tek nedavno izborio mjesto u udarnom sastavu, mogli jako dobro zaraditi.

'Ivan svojom zrelošću odskače na razini seniora, a znamo da je još junior, što je velika kvaliteta za mladog igrača. Bit će zanimljivo pratiti njegov razvoj,' kazao je jednom prilikom trener Rijeke Igor Bišćan čije riječi imaju težinu jer se proslavio kao igrač Dinama i Liverpoola igrajući na istoj poziciji.

Nema sumnje kako bi Ivan Lepinjica, ako ovakvim velikim koracima nastavi napredovati, uskoro mogao završiti i na popisu mlade U21 hrvatske reprezentacije koju u lipnju čeka Europsko prvenstvo. Nakon toga je samo nebo granica, a nije nemoguće da ga za koju godinu vidimo i u udarnom sastavu Hrvatske jer primjerice Tottenham u njemu vidi idealnu zamjenu za Erica Diera i kako smo doznali jako su zadovoljni onime što su vidjeli u Puli.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL