pobijedio je

Trener Arsenala Mikel Arteta otkrio je detalje borbe s koronavirusom: Uplašio sam se...

27.03.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Prije petnaestak dana objavljeno je kako je bivši veznjak Arsenala, a sada trener 'topnika' Mikel Arteta (38) pozitivan na koronavirus. Dobra je vijest kako je Španjolac borbu s opakim virusom koji je paralizirao cijeli svijet - dobio!

Mikel Arteta (38) sada je za medije progovorio kako je pobijedio koronavirus...

'Što se tiče simptoma, to je za mene bio običan virus. Tri dana sam imao malo višu temperaturu i suhi kašalj, a osjećao sam i neku nelagodu u grudima. To je bilo to. Uplašio sam se jer kod kuće imam troje djece, ali hvala bogu, oni se nisu zarazili', kazao je španjolski trener koji se koronavirusom vjerojatno zarazio tijekom utakmice Europske lige protiv Olympiacosa.

'U trenutku kad su me zvali iz kluba da mi jave da smo bili izloženi izvorima zaraze ja sam već počeo osjećati simptome', otkrio je Arteta te nastavio:

  • +4
Arsenal - Olympiacos Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'Kad su mi rekli da je vlasnik Olympiacosa obolio od koronavirusa, bio sam uvjeren da ga imam i ja. Znao sam da sutradan imamo utakmicu s Manchester Cityjem i odmah sam pozvao liječnika. Znali smo da smo ja i nekoliko igrača bili izloženi i da smo imali jake simptome. Obavijestili smo Premier ligu i odluka o odgodi te utakmice donijeta je jako brzo.'

Premiership je u to vrijeme prekinut i za sada nije poznato kada će se natjecanje nastaviti. Arsenal se prije prekida nalazio na 9. mjestu prvenstvene ljestvice s 40 osvojenih bodova iz 28 odigranih utakmica.