senzacionalan transfer

Otkrivamo zašto je najveći talent hrvatskog rukometa 'odbio' PPD Zagreb i pojačao Nexe

19.10.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Svi su očekivali kako će Halil Jaganjac (20) na kraju nekako završiti u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreba. Ovog su ljeta pregovori propali, no sad je Metalurg zapao u financijske probleme i činilo se kako je Halil već na putu za Zagreb. No, na iznenađenje svih, Jaganjac je 'zapeo' - u Našicama

Halil Jaganjac (20) definitivno je budućnost hrvatskog rukometa, jedan od najboljih svjetskih mladih igrača. Ubojiti lijevi vanjski počeo je u Kozali, tamo su ga 'snimili' skauti PSG-a te je u Parizu proveo jednu sezonu, da bi ga 2017. godine u skopski Metalurg doveo Lino Červar.

Pod vodstvom hrvatskog izbornika Jaganjac se sjajno razvijao, bio je ponajbolji strijelac rukometne Lige prvaka i prvi topnik regionalne SEHA lige. No, Lino je napustio Skoplje i vratio se u Hrvatsku, na klupu reprezentacije i PPD Zagreba. Dobio je Jaganjac priliku zaigrati na EP-u koje je održano u Hrvatskoj početkom ove godine, a već su se tada počele 'kotrljati' priče o njegovom dolasku u redove 'zagrebaša'.

Ovog je ljeta bilo 'vatreno', pregovarali su čelnici PPD Zagreba s Metalurgom, no Makedonci su navodno tražili previše i transfer je na obostranu žalost propao. No, Metalurg je ubrzo zapao u financijske probleme i jedini spas je rasprodaja igrača, a prvi se 'u izlogu' našao baš Halil Jaganjac.

Tražili su ga Füchse Berlin, Meškov Brest i Kielce, a 'zagrebaši' su također bili u najužem krugu zainteresiranih. No, Jaganjac je sve iznenadio i odlučio prihvatiti ponudu našičkog Nexea! Da, PPD Zagreb napokon je 'izgubio', momčad iz Našica uhvatila je kapitalca s kojim će biti još konkurentnija u SEHA ligi i domaćem prvenstvu!

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Jaganjac je u Nexe stigao uz odštetu od 'samo' 120.000 eura, za sada su svi sretni i zadovoljni. Metalurg je donekle 'pokrpao' rupe u proračunu, a Nexe je na četiri godine (do 2021. godine) potpisao igrača koji će zasigurno biti jedan od najboljih. Na svijetu! U Našicama će imati priliku razvijati svoj nevjerojatan talent, a u dresu 'gromova' će debitirati nakon reprezentativne stanke.

No, ovaj transfer ima i 'drugu stranu'. PPD Zagreb je najvjerojatnije 'odigrao igru', doslovno prepustio Jaganjca na neko vrijeme (sezonu ili najviše dvije!) Nexeu jer da je potpisao za 'zagrebaše' ne bi imao pravo nastupa u Ligi prvaka (već je ove sezone igrao za Metalurg). Tako će Halil Jaganjac ovu sezonu odraditi u dresu Nexea te igrati Kup EHF-a, a s njim u momčadi ambicije našičana rastu - kako u Europi, tako i u SEHA ligi.

  • +3
Liga prvaka, 3. kolo, PPD Zagreb - HC Metalurg Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Idealan je to scenarij za sve - Jaganjac će dobiti dovoljno minuta na terenu i prilika za dokazivanje u momčadi Nexea, razvijat će se igrajući u Kupu EHF-a, a bit će i 'na oku' izborniku Červaru. No, već sljedeće sezone nikoga ne bi trebao iznenaditi njegov odlazak iz Našica. Nova će destinacija, gotovo sigurno, biti PPD Zagreb. Osim ako netko od europskih velikana ne pošalje nemoralnu ponudu...