NEMA TU SRCA

Totti popljuvao najveći transfer u povijesti Italije i ima pravo!

27.07.2016 u 09:52

Bionic
Reading

Francesco Totti opisao je današnje nogometaše kao nomade u potrazi za novcem te priznao da bi volio da se ograniči broj stranaca u svakoj ekipi Serie A...

Legendarni 39-godišnji veznjak jedan je od rijetkih nogometaša koji nisu nikad u svojoj seniorskoj karijeri promijenili klub. Totti je dio Rome još od 1992. godine i za nju je skupio više od 600 nastupa u Seriji A. Unatoč tome što je osvojio tek jedan naslov 2001. godine, nikad nije ni razmišljao o prelasku u drugi talijanski klub.

Za razliku od Tottija, najbolji strijelac prošle sezone u Italiji za 90 milijuna eura prešao je iz Napolija u Juventus. Gonzalo Higuain ostvario je tako najveći transfer u povijesti Italije i jedan od najvećih ikad, a sa 7.5 milijuna eura godišnje plaće postao je i igrač koji najveći zarađuje u Seriji A.

Očekivano, Higuainov transfer u redove ljutitog rivala izazvao je bijes navijača Napolija, a o tome nema dobro mišljenje ni talijanska legenda.

'Igrači su danas poput nomada, slijede samo novac, a ne srce,' prenosi Gazzetta dello Sport izjavu Francesca Tottija koji je još i dodao:

'Vjerojatno je to razlika između mene i drugih. Nema toliko sportaša koji slijede svoje srce. Biraju ići tamo gdje će pobjeđivati i više zarađivati, postali su poput nomada. Da sam mislio na novac napustio bih Romu prije deset godina. Kod mene se radi o strasti, a ne novcu.'

'Povremeno sam razmišljao o odlasku u Ameriku, no srca je izabralo ostati u Romi. Što se Kine tiče, tu se uopće ne mogu zamisliti. Bilo bi mi jako teško, s obzirom na moj mentalitet. Moj je odnos s Romom s vremenom postao poput braka,' kaže ugledni nogometaš koji je vrhunac doživio osvajanjem SP-a s Italijom 2006. godine.

'Higuain? Naravno da ide tamo gdje će više zarađivati, nisu svi stranci poput Maradone. Sanjam o prvenstvu u kojem ih nema više od dvojice po momčadi. Danas se u mojoj ekipi više ne govori talijanski, čak i maseri koriste engleski,' zaključio je veliki sportaš s kojim se mnogi u Italiji slažu.