JOŠ NITKO NE MOŽE VJEROVATI

Tottenhamov debakl je najteži europski poraz na tlu Engleske, ali 'spursi' su jednom još gore stradali

02.10.2019 u 19:55

Bionic
Reading

Glavna priča poslije utakmica drugog kola Lige prvaka igranih u utorak je domaći debakl Tottenhama od Bayerna (2:7). Spursi su postavili negativne rekorde...

Ne treba ni spominjati da im je to najveći poraz pred svojim navijačima u Uefinim natjecanjima pa nije čudno što im se oštri engleksi mediji izruguju i utakmicu nazivaju stramotom i poniženjem. No nije to samo najveći debakl Tottenhama kod kuće, nego je to i najveći domaći poraz bilo kojeg engleskog kluba u natjecanjima Uefe.

Dodajmo da to ipak nije najgori europski poraz Tottenhama ako računamo i gostujuće utakmice. Da, Tottenham je 1995. u natjecanju Intertoto kup, koje više ne postoji, izgubio čak sa 8:0 na gostovanju u Kölnu, no tamo su često engleske momčadi igrale s rezervnim sastavima, a ovoga puta su protiv Bayerna bili igrači koji zajedno vrijede stotine milijuna eura. Nije pomoglo...

  • +6
Tottenham - Bayern, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Podsjećamo, Tottenham je poveo u 12. minuti preko Sona, a Bayern je do kraja prvog dijela golovima Kimmicha (15) i Lewandowskog (45) uspio preokrenuti rezultat. No, ono najbolje tek je slijedilo. Gnabry je bio nezaustavljiv i sa četiri gola (53, 55, 83, 88) aktualnom europskom doprvaku podario jedan od najuvjerljivijih poraza u europskim natjecanjima.

Robert Lewandowski je u 87. minuti svojim drugim pogotkom upotpunio 'sedmicu' momčadi pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, dok je Harry Kane u 62. minuti iz kaznenog udarca smanjio na 2:4, kad se još činilo da se Spursi mogu vratiti u utakmicu.