REDKNAPP LUTA

Tottenham: Hrvati na rasprodaji

06.01.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Menadžeru Tottenhama Harryju Redknappu u ovom je prijelaznom roku potrebno 12 milijuna funti za pojačanja, a da bi ih namaknuo odlučio je žrtvovati četvoricu svojih igrača

Radi se o Stevenu Pienaaru, Sebastienu Bassongu te o našem dvojcu Niki Kranjčaru i Vedranu Ćorluki. Redknapp je 'zagrizao' za Blackburnove stopera Christophera Sambu (27) i napadača Davida Hollieta (21). S njima je odlučio loviti engleski naslov pa će postojeći kadar prodavati po diskontnim cijenama.

Kako piše engleski Mirror, u četvrtak su se vodili razgovori na relaciji između Spursa i West Hama oko prelaska Ćorluke, a našeg su braniča spremni pustiti za samo milijun i pol funti! Podsjetimo, kada su ga prije četiri godine dovodili iz Manchester Cityja iskeširali su 14 milijuna, a iako Čarli ima ugovor do ljeta 2014. odlučni su riješiti ga se.

Mimo 'otočkih' transfera, Redknapp je dobio dozvolu od predsjednika Levyja za dovođenje za 22-godišnjega veznjaka Santosa i brazilske reprezentacije, Paula Henriquea Gansa za kojeg će morati platiti barem 15 milijuna funti.

Engleski trener, koji kotira kao najizgledniji nasljednik Capella na klupi reprezentacije, mogao je ovu situaciju riješiti i na elegantniji i na isplativiji način s obzirom na to da je za obojicu hrvatskih reprezentativaca u prošloj godini imao znatno izdašnije ponude potencijalnih kupaca. No sve ih je odbio i sada mu preostaje tek zbrajati štetu. (VLM)