UVREDE, OPTUŽBE, KAZNE

Totalni raskol u svlačionici košarkaša BiH: Ti si igrao za Hrvate, ne ja!

13.09.2016 u 15:20

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Rusije 78:67 u tuzlanskom Mejdanu u sklopu trećeg kola kvalifikacija za EP 2017., a zbog incidenta za vrijeme utakmice izbili su totalni kaos i raskol u svlačionici naših susjeda

Podsjećamo, posljednju minutu utakmice obilježio je sukob. Džanan Musa je dobio udarac od ruskog košarkaša i krenuo je u obračun. Kapetan reprezentacije Mirza Teletović pokušao ga je primiriti, ali mu to nije pošlo za rukom, a izgleda da ga je to toliko razbjesnilo da je fizički nasrnuo na 17-godišnjaka koji je u suzama otišao na klupu

Musa je dobio ovacije navijača dok su prema Teletoviću krenule uvrede, bez obzira što je bio prvi strijelac susreta s 23 koša.

Cijela priča dobila je jednako ružan nastavak. Teletoviću se prijetilo smrću preko društvenih mreža, a izbornik Damir Mulaomerović prekrižio ga je s popisa za kvalifikacijski susret u Švedskoj (srijeda).

'Još četiri dana sam izbornik i više mi ne trebaš', bila je poruka Mulaomerovića, a optužio je NBA zvijezdu i za nepoštivanje osnovne discipline.

Teletovića je to pogodilo, no nije ostao dužan te je podsjetio kako je on taj koji igra za reprezentaciju BiH 13 godina dok je Mulaomerović nastupao za Hrvatsku.

Inače, o incidentu se za Dnevni avaz oglasio priopćenjem i Džanan Musa, objasnivši kako je došlo do sukoba s Teletovićem, koji se kasnije ispričao, a njih dvojica su se pomirili.

'... prišao sam kapetanu i rekao da me je trebao zaštititi u situaciji prije i da nije trebao tražiti moju izmjenu jer sam znao što radim.

Pogodilo me to u tom trenutku. Psovke nije bilo. Kažem opet - nikad se kapetanu tako ne bih obratio. Sve nakon toga je nešto što se nije trebalo dogoditi. Složni smo obojica da je došlo do nesporazuma.

Što se tiče izbornika, ja ću reći svoj stav iz svog ugla. Mulaomerović je odličan trener. Moje iskustvo s njim je najpozitivnije. Uostalom, ja sam tu u službi svoje domovine i bilo tko da je izbornik, mislim da se igrači moraju izdići i poštovati izbornika. Mulaomerović je učinio sve da posloži situaciju. Mene su naučili da je trener na prvom mjestu...

Još jednom naglasio bih da se kapetan Teletović ponio sportski i osobno mi se ispričao, ali nakon uvida da psovka nije postojala to sam učinio i ja. To je ljudski i sportski. Drago mi je da smo obojica prihvatili ispriku. U jednom smo složni: domovina je iznad svih. Kapetan zbog svoje geste ima moje poštovanje. I ovim bih zaključio svaku daljnju diskusiju na ovu temu. Puno rada me čeka i jedva čekam nove izazove', dio je Musinog obraćanja.

No šteta je učinjena - Teletovića neće biti u Švedskoj, a druga zvijezda BiH Jusuf Nurkić razmišlja o tome da prestane igrati za nacionalnu vrstu. On je za vrijeme incidenta, prema pisanju nekih medija, ironično zapljeskao Teletoviću, a ponajviše su ga ipak pogodili komentari javnosti zbog njegovog posebnog leta zrakoplovom u Švedsku pa se obratio svima preko Facebooka.

'Ozljedu imao, kažu, ne želi igrati, izmislio ozljedu, ne valja. Dođe igrati, ne valja. Daje sve od sebe, opet ne valja. Kako god okreneš, ne valja. Da li vam i zašto baš toliko smetam? Međutim, uz ove momke sam do kraja, a nakon svega što ste mi priredili, o daljnjoj reprezentativnoj karijeri ću dobro razmisliti, lažovi i primitivci jedni! I još nešto, o tome kada i kako se putuje, ne odlučujem ja, nego savez i stručni stožer. Da sam se želio odvajati od ekipe, ne bih ni dolazio', poručio je Nurkić koji je u Švedsku putovao posebnim letom, za što nije on bio kriv (to je bio još jedan problem, ovaj put zbog manjka avionskih karata).